LO-topper sier nei til salg av TV 2

– TRAGEDIE: Handel og Kontor-leder Sture Arntzen er svært kritisk til planene om å selge A-pressens eierandel i TV 2 til danske Egmont. Foto: Scanpix
– TRAGEDIE: Handel og Kontor-leder Sture Arntzen er svært kritisk til planene om å selge A-pressens eierandel i TV 2 til danske Egmont. Foto: Scanpix

Det vil være en tragedie om LO og A-pressen bidrar til at TV 2 havner på danske hender, mener lederen av Handel og Kontor, Sture Arntzen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

A-pressen har hasteinnkalt til styremøte i dag og salg av TV 2 til danske Egmont står ifølge VG på dagsorden. A-pressen og Egmont eier i dag hver sin halvdel av aksjene i TV 2.

Næringsminister Trond Giske er sterkt imot et salg og er skeptisk til at TV 2 skal stå uten norske eiere. Lederen av LO-forbundet Handel og Kontor er enig.

Les også: Nesten en halv million TV-kunder mister TV 2-kanaler

– Jeg mener det er en tragedie hvis LO og A-pressen bidrar til at en så viktig mediebedrift som TV 2 flagger ut, sier Sture Arntzen til VG.

Også lederen i det femte største LO-forbundet, Leif Sande i Industri Energi, er imot salget.

– Jeg er veldig skeptisk. De bør i hvert fall ikke rushe noen avgjørelse, men tenke seg om, sier han til VG.

LO-leder Roar Flåthen mener derimot at A-pressen må selge sin aksjepost i TV 2 for å kunne kjøpe Edda Media. Dette bestrider Arntzen.

– Det siste som er lagt fram for LO-sekretariatet er at finansieringen av kjøpet av Edda var i orden uten salg av TV 2, sier han.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært