Investerte 50 millioner - har ikke fått skjøte

SANDVOLLEYBALLTOPP: Jørre Kjemperud (t.h.), her sammen med sandvolleyball-kollega Vegard Høidalen (t.v.), er en av 40 som ikke har fått skjøte på eiendom i Brasil. Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
SANDVOLLEYBALLTOPP: Jørre Kjemperud (t.h.), her sammen med sandvolleyball-kollega Vegard Høidalen (t.v.), er en av 40 som ikke har fått skjøte på eiendom i Brasil. Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Flere sandvolleyballtopper varsler søksmål mot norsk utbygger av luksusleiligheter i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke tvil om at det har skjedd straffbare forhold, sier landslagetsspiller Jørre Kjemperud (43) til Dagens Næringsliv.

Luksusleiligheter, sjøutsikt og seks idrettsbaner lokket volleyballtopper og småsparere ned til det eksklusive leilighetskomplekset ved Kariri Beach Residence i Brasil. Men etter å ha investert tilsammen 50 millioner kroner, har ingen av de 40 norske kjøperne mottatt skjøte. I sommer varslet kjøperne gruppesøksmål. Like før jul ble det tatt ut forliksklage med krav om erstatningsansvar mot de norske eierne av eiendomssatsingen.

– Det er helt forkastelig. Jeg må innrømme at jeg har hatt svært frustrerte stunder, sier den mangeårige landslagetsspilleren Jørre Kjemperud, etter investeringen i det han mener er «drømmeboligen».

Brukt som pant

Han får støtte av landslagskollega Tarjej Skarlund.

– Det hele er frustrerende. Vi har betalt for noe vi ikke har fått, mener Skarlund.

Det norskeide selskapet Cumbuco Scandic Construcao (CSI) startet salg av de nybygde ferieleiligheter i 2006, men skal uten eiernes viten ha brukt leilighetskomplekset som sikkerhet for et lån på 50 millioner kroner i den brasilianske utviklingsbanken Banco de Nordeste Brasil (BNB).

Det er det norske selskapet Brazilian Real Estate som har formidlet salget av ferieboligene, og oppgjørsansvarlig for oppdraget var Proactio Advogados.

– Avhengig av utfallet kan vi stå overfor en situasjon som omfattes straffelovens bestemmelser om bedrageri og utroskap, sier advokat Erik Sandtrø i Ro Sommernes advokatfirma til Dagens Næringsliv. Han representerer de 40 kjøperne.

– Uheldig

De to deleierne bak utbyggingen, Morten Nedberg (52) og Freddy Botner (58), erkjenner ikke erstatningsansvar.

– Mine klienter synes selvsagt det er uheldig at deler av byggeprosjektet ikke har gått etter planen. Det må imidlertid understrekes at Nedberg og Botner ikke har noe personlig ansvar for å få skjøtene utstedt, det er det utbyggerselskapet som er kontraktspart, skriver deres advokat Morten Grønvig i en epost til DN.

Les også:

Gjeld ble god butikk for Vennerød

Arbeidsgivere slåss om sjeldne datajenter

Jakter på forduftet advokat

Norges fremste kirurg ville valgt utlandet

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært