Soros: Eurosammenbrudd vil bli katastrofe

George DSoros (foto: Scanpix)
George DSoros (foto: Scanpix)

Investornestor George Soros advarer sterkt mot en oppløsning av eurosamarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George Soros mener en kollaps i eurosamarbeidet kan lede til en oppsplitting av hele EU, og at konsekvensene av det er en mye større nedtur enn i 2008, skriver en rekke internasjonale medier og viser til avisen Business Line.

- En oppsplitting av euroen vil bety katastrofe for Europa og for det globale finanssystemet, sier Soros under en spørsmålsrunde etter et foredrag på en businesskole i Hyderabad i India.

- Eurokrisen er mer alvorlig og mer truende enn sammenbruddet i 2008, sier Soros ifølge Economic Times.

Og han mener ifølge Bloomberg at markedet har begynt å prise inn en kollaps.

- Markedene er langt fra i balanse og ekstremt vanskelige å forutse med de målestokkene og metodene vi brukte tidligere, sa Soros ifølge Bloomberg, og la til at investorer må spille sikkert-

- Med mindre du klarer å forutse hendelser er det bedre å gjøre ingenting enn å fortsette å tape penger, sier Soros.

Som Soros skrev i en kommentar i Dagens Næringsliv onsdag mener han at det ikke er tatt tilstrekkelig politisk ansvar i Europa.

- Dessverre har de ennå ikke løst den akutte finanskrisen, og det gjør at situasjonen forverrer seg. Det er ikke i det hele tatt klart om krisen har en løsning, sa han, og la til at mange mennesker føler at det er gått for langt og at det ikke finnes noen løsning.

- Krisen fører til nedbryting av finansmarkedene i hele verden, og en splitt vil ha katastrofal virkning ikke bare på Europa, men også på resten av verden fordi alle er avhengige av hverandre, sier milliardæren ifølge Economic Times.

Les også Soros kommentar: EU handlet for sent

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært