Fondsforvalter ser lyset for investorene

OPTIMISTER: Fondsforvalterne Kristoffer Stensrud og Peter Hermanrud har tro på eventyrlig avkastning i 2012. Foto: Scanpix
OPTIMISTER: Fondsforvalterne Kristoffer Stensrud og Peter Hermanrud har tro på eventyrlig avkastning i 2012. Foto: Scanpix

Den enorme redningspakken fra Den europeiske sentralbanken har gjort Kristoffer Stensrud i Skagenfondene i bedre humør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 20 dager siden endret fondsforvalter Kristoffer Stensrud i Skagenfondene sitt syn på verden, skriver Dagens Næringsliv. Hans kollega Peter Hermanrud ser farer over alt. Men begge ser for seg eventyrlig avkastning.

Det er den enorme redningspakken fra Den europeiske sentralbanken som er hovedårsaken til at Stensrud er blitt i langt bedre humør.

– Krisen løst

Gjennom storstilte lån til europeiske banker har sentralbanken i praksis løst den europeiske finanskrisen, tror Stensrud. Pengene bankene nå får låne billig i sentralbanken, kan de bruke både til å kjøpe statsobligasjoner fra forgjeldede europeiske land og til å øke kredittrammene til europeiske bedrifter.

– Dette er kvantitative lettelser på en finurlig europeisk måte, slo Stensrud fast overfor en fullstappet sal i Stavanger Næringsforenings lokaler igår.

Stensrud har også funnet at tørrlastratene og kopperprisen stiger. Ett ytterligere tegn på oppgang globalt.

– Løp og kjøp aksjer

Stensruds nyttårsbudskap er derfor krystallklart; Løp og kjøp aksjer.

– De neste 12 månedene blir som et velfylt julebord, konkluderte Stensrud.

Sammen med aksjestrateg Peter Hermanrud i First Securities har Stensrud i en årrekke gitt sine aksjetips ved inngangen til et nytt år.

Stensrud kunne vise til en avkastning på én prosent i det tunge fjoråret, etter å ha plukket vinneraksjen Golar LNG. Peter Hermanruds portefølje raste imidlertid med 39 prosent, mot et fall på Oslo Børs på vel 12 prosent.

– Vi var alt for optimistiske ifjor, slo Hermanrud nøkternt fast.

«Fantastisk oppside»

Sexy, kjempeoppside, kjempegreie og fantastisk oppside var bare noen av superlativene Stensrud strødde om seg når han skulle peke på konkrete aksjer.

På listen over Stensruds aksjefavoritter var ifølge Dagens Næringsliv tre selskaper kontrollert av John Fredriksen: Golden Ocean, Frontline 2012 og Archer.

– Vi har tro på selskapene hans. Fredriksen rendyrker selskapene. De er konkurransedyktige, har lave kostnader og hver gang han tjener penger deler han ut penger til aksjonærene, sier Stensrud til DN. Andre aksjefavoritter i 2012 er Siem Offshore, Gjensidige, Goodtech og Norwegian. Hermanrud har mest tro på Subsea 7, (RCL) , Sparebank 1 SR-Bank, Farstad og (REC) de kommende 12 måneder.

Les også:

Aksjene som kan fyke opp 100-200 prosent i år

-Dette er aksjene du bør satse på i 2012

Priset inn alt for mye frykt på Oslo Børs

Proffenes beste investeringsråd

234 elendige kjøpsanbefalinger

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært