Folket ga Wikipedia 20 millioner dollar

Grunnleggeren av Wikipedia, Jimmy Wales, kan glede seg over at hans hjertebarn kan leve videre. Med en velfylt lommebok.(AP Photo/Sergei Karpukhin, Pool)
Grunnleggeren av Wikipedia, Jimmy Wales, kan glede seg over at hans hjertebarn kan leve videre. Med en velfylt lommebok.(AP Photo/Sergei Karpukhin, Pool)

Den årlige innsamlingsaksjonen til nettleksikonet ga rikelig med klingende mynt i kassa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Givere over hele verden står bak donasjonene som skal sørge for at Wikipedias kunnskapsbase, som er basert på frivillig innsats fra folk over hele verden, skal kunne utvikles videre uten bruk av reklame.

Innsamlingen har vært et årlig fenomen siden 2003, men startet denne gangen så sent som i november 2011.

Riktignok fikk aksjonen en pangstart med en gigantdonasjon på 500.000 dollar fra en av grunnleggerne av Google, melder AFP.

I fjor feiret Wikipedia 10 år, og i den forbindelse uttalte it-guru Gisle Hannemyr følgende til ABC Nyheter:

- Den burde egentlig ikke kunne fly med tanke på vingespenn og vekt, men gjør det likevel. Hvis noen sa til meg for ti år siden at det gikk an å lage et brukbart leksikon med fri redigeringsrett uten fast redaksjon, ville jeg ikke trodd på de.

Vel, den flyr fortsatt i beste velgående, og 15. januar er det duket for nettleksikonets 11 årsdag.

Ifølge Wikimedia Foundation, som blant annet innbefatter Wikipedia, benytter mer enn 470 millioner mennesker sidene deres. Alle er utelukkende støttet av donasjoner.

Wikipedia kan i skrivende stund også skryte av å være verdens største encyklopedi med mer enn 20 millioner artikler på 282 språk, melder AFP.

Les også: Wikipedia er ikke en kilde

Les også: Vrøvl på Wikipedia

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært