Selger stjålne kredittkort via nettbutikker

Det stjeles årlig 8,4 millioner kredittkortnumre bare i USA (foto: Scanpix).
Det stjeles årlig 8,4 millioner kredittkortnumre bare i USA (foto: Scanpix).

Stjålne kredittkortnumre er blitt en større industri enn kokain i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I midten av september brøt den europeiske datahackeren «Poxxie» seg inn i nettverket til et amerikansk selskap og stjal 1400 kredittkortnumre sammen med kortholdernes navn og adresser, og sikkerhetskodene som kommer med hvert kort

Kortene, og opplysningene, solgte han deretter enkelt videre for 3,50 dollar per stykk på hans egne salgssider kalt «CVV2», ifølge Bloomberg News.

Lett å selge kortopplysninger

Årlig stjeles det 8,4 millioner kredittkortnumre bare i USA, ifølge Ponemon Insititute. Og internett-tyvene har ingen problemer med å selge opplysningene, som tilbys nærmest gjennom ordinære nettbutikker.

Kunder på CVV2 kan søke etter kortnummer og på bank, korttype, kredittgrense og postnummer, samtidig som de legger «varene» i en virtuell handlekurv etter hvert som de handler. Nettsiden lar en også til gjøre søk basert på bankens ID-nummer. Det betyr at kundene kan velge kort fra finansinstitusjoner som de vet har svake sikkerhetssystemer, skriver Bloomberg News.

Nettsiden har også en automatisk tjeneste som lar kundene validere opplysningene i realtid, for å forsikre seg om at banken ikke har stengt kortene.

Stjeler data for 114 mrd. årlig

Nettstedet til «Poxxie», er bare en av flere tilbydere av stjålne kredittkortnumre. Poxxies sider ble drevet fra servere i India, der amerikanske myndigheter har liten gjennomslagskraft i forhold til nett-kriminalitet. Tjenesten ble nylig flyttet eller stengt, som er en vanlig praksis blant hackere.

Datasikkerhetsselskapet Symantec Corp. anslår at nett-tyver stjeler data for 114 milliarder dollar hvert år. Til sammenligning utgjorde bankran i USA i 2010 tap av 43 millioner dollar, ifølge FBI. Samtidig anslås verdensmarkedet for kokain til 85 milliarder dollar årlig, ifølge FN.

- Problemet blir verre raskere enn vi klarer å bli bedre. Vi holder ikke tritt, sier driftsdirektør Tony Sager i Den amerikanske sikkerhetsetaten NSA til Bloomberg News.

Les også:

- Trusselen oppdages ikke før kontoen er tappet

Kraftig økning i proffe bankangrep

- Alle bør hacke seg selv

- Eurokollaps innen ett til to år

Personvernpolicy