Dæhlie ville aldri kjøpt timeshare

Bjørn Dæhlie har ikke bare gode erfaringer med leiligheten på Anfi del Mar. Foto: Kristoffer Øverli Andersen/SCANPIX
Bjørn Dæhlie har ikke bare gode erfaringer med leiligheten på Anfi del Mar. Foto: Kristoffer Øverli Andersen/SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiesset Bjørn Dæhlie har også kjøpt leilighet av Anfi del Mar. Men han kjøpte selveier, og ikke andelsleilighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

DN har tidligere skrevet om konflikten mellom ledelsen og andelseiere i det luksuriøse timeshareanlegget Anfi del Mar på Gran Canaria. Andelseiere som har kjøpt seg inn i timeshareanlegget utenom Anfi del Mar mener at Anfi del Mar ikke tillater gjester som ikke har kjøpt ferieuker direkte av selskapet å benytte seg av ferieuker.

De mener at Anfi tvinger kunder til å kjøpe uker direkte av selskapet, til priser som er fire ganger høyere enn det de går for i privatmarkedet. Profitten for Anfi er enorm ved å kjøpe uker tilbake av fortvilte kunder for 30.000 kroner for så å selge dem ut igjen til 150.000 kroner.

Satser på å eie

Skiesset Bjørn Dæhlie kjøpte seg leilighet av Anfi del Mar for ti år siden. Men han kjøpte selveier og ikke en andel i timeshare med de utfordringene det medfører å skulle reservere plass og få solgt leiligheten når man ønsker det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ville aldri kjøpt timeshare- eller andelsleilighet på Anfi del Mar, sier Bjørn Dæhlie til Dagens Næringsliv i dag.Dæhlies leilighet ligger i Tauro-dalen som ligger 15 kilometer fra hovedanlegget ved Arguineguin på Gran Canaria.

Tidenes mestvinnende vinterolympier har imidlertid ikke bare gode erfaringer.

– Kjøper man noe på Kanariøyene eller i Spania og man har problemer eller det er noe som ikke fungerer, så er det ikke sikkert det blir organisert dagen etter, sier Dæhlie ironisk.

- Jeg har vært dum

En som ikke er fornøyd er landslagstrener Egil «Drillo» Olsen. «Drillo» er en av 7000 norske andelseiere på timeshareanlegget Anfi del Mar, som totalt har 30.000 medlemmer fra hele Europa. Timeshareanlegget består av 890 leiligheter, en kunstig øy, eget shoppingsenter, golfbane og egen strand med hvit sand hentet fra Karibia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferieparadiset har siden 1995 brukt «Drillo» i en kampanjefilm for å få kjøpevillige nordmenn til å bla opp for leiligheter. Fremdeles brukes denne markedsføringsfilmen av Anfi for å friste nye kjøpere til ferieøya. – Jeg har vært dum, sier Drillo, sier han om at han den gang stilte opp i reklamefilmen.

Reagerer

Landslagstreneren reagerer på at Anfi, nå seks år etter, fortsatt ikke kjøper leilighetene tilbake til full pris, som man er lovet når man kjøper dem.

– Det med resalg har vært et problem hele veien. Jeg synes det er rart at de ikke har fått mer orden på det, sier landslagstreneren om resalgsapparatet.

Styremedlem Jarl Whist på Anfi del Mar representerer også den norske Lyng-familien som eier 50 prosent av Anfi del Mar. Whist sier han ikke kjenner til avtalen med Drillo, men ønsker ikke å kommentere saken eller andre forhold ved Anfi del Mar utover det.

Les også:

Høye bølger i Anfi del Mar

Frykter masseflukt fra Børsen

Eurolandene sliter med å få på plass kriselån

- Banker er vernede bedrifter

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her