Slik får du mest for oppussingspengene

MAL: Skal du selge boligen din i løpet av de neste årene, bør du bruke pengene dine på generell oppussing som maling og gulvsliping. Foto: Scanpix
MAL: Skal du selge boligen din i løpet av de neste årene, bør du bruke pengene dine på generell oppussing som maling og gulvsliping. Foto: Scanpix

Enkle grep gir deg bedre pris for boligen. Se ekspertrådene!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nøkkelen til å få mest mulig igjen for pengene når du skal pusse opp boligen før et salg ligger i å gjøre totalinntrykket best mulig med nyoppussede overflater.

Det mener de nærmere 700 meglerne i Norges Eiendomsmeglerforbund (EFF), som deltok i undersøkelsen Meglerinnsikt, som ble publisert i dag.

- Dette er grep som koster mindre, men gir størst visuell endring på totalinntrykket i motsetning til bad og kjøkken, som koster mye. Totalinntrykket betyr mye når man skal vurdere å kjøpe en bolig, sier styreleder Christian Vammervold Dreyer i EFF.

Undersøkelsen tok utgangspunkt i tips for dem som skal selge boligen sin de neste fem årene, og har et budsjett på 200.000 kroner.

Bad over kjøkken

- De siste årene har det vært et økt fokus på feil og mangler i baderom, og det gjør at folk ser etter bad som er i orden. Er det feil og mangler ved bad, vil dette være noe man trolig må gjøre noe med raskt når man oppdager det, og dette er ofte forbundet med store utgifter og tidkrevende prosesser, sier Dreyer.

Les også: - Mindre boligprispress neste år

Flertallet av meglerne mente derfor at det var viktigere å fokusere på bad fremfor kjøkken, dersom det var nødvendig, hvis ikke får en mest for pengene med sandpapir og maling, mente meglerne i undersøkelsen.

- Det er da viktig at man gjør nøkterne farge- og materialvalg slik at man ikke ekskluderer for mange kjøpere, sier Dreyer.

Tak bør også prioriteres

Flere meglere mener også at det kan være vel anvendte penger å sørge for at taket er tett og ser bra ut. Folk frykter dårlige tak, og ser potensielt store utgifter hvis det er noe galt med det man ”har over hodet”, ifølge den nye undersøkelsen.

Les også: Starthjelpen som sikrer deg boliglån

Mange tror kanskje at det også gir god effekt med nyoppusset balkong, eller hage, men dette burde ikke prioriteres dersom en vil ha mest mulig igjen for pengene, mener meglerne i undersøkelsen.

Les også:

Boligprisene skal fortsatt opp

Rentehoppene utsettes - igjen

Nå drømmer vi om rekkehus

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden