Flere flyr med Norwegian

KONKURRANSE: Norwegian-sjef Bjørn Kjos mener flyselskapet blir stadig bedre posisjonert for å møte konkurransen fra andre selskaper: Foto: Morten Holm / SCANPIX .
KONKURRANSE: Norwegian-sjef Bjørn Kjos mener flyselskapet blir stadig bedre posisjonert for å møte konkurransen fra andre selskaper: Foto: Morten Holm / SCANPIX .

Og til tross for kapasitetsøkning klarer selskapet å fylle opp flyene like bra som tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet Norwegian opplevde en kraftig vekst i passasjertrafikken i november, opplyser selskapet i en melding onsdag.

Totalt fløy mer enn 1.301.566 millioner passasjerer med selskapet i løpet av måneden, en økning på 20 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Kabinfaktoren, som beskriver den gjennomsnittlige fyllingsgraden i flyene, var på 77 prosent i november, det samme som i november ifjor.

- Priskonkurransen er merkbar

- Til tross for solid kapasitetsvekst holder fyllingsgraden seg stabil, noe vi er godt fornøyd med i en sesong med tradisjonelt lavere aktivitet og overgang til vinterprogrammet. Selv om priskonkurransen er merkbar, blir vi også stadig bedre posisjonert for å møte denne konkurransen. Nye og mer drivstoffgjerrige fly er nøkkelen til å redusere kostnadene. Dermed kan vi gi våre kunder et stadig bedre flytilbud til fortsatt lave priser, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding fra selskapet.

Trafikkveksten økte

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 19 prosent sammenlignet med samme periode ifjor.

Yielden i november estimeres til 0,48 kroner, mens enhetskostnadene (RASK) anslås til 0,37 kroner.

Gjennomsnittlig flydistanse falt med en prosent sammenlignet med november 2010.

Les også:

Flyplasser uten leiebil

Levner ikke Norge en sjanse overfor Kina

Gårdsbruk gikk 8,3 millioner over takst

Hun leder Norges beste meglerhus

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden