Nå drømmer vi om rekkehus

- Det er den delte boligens tur, sier direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund (foto: Scanpix).
- Det er den delte boligens tur, sier direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund (foto: Scanpix).

Rekkehus er mest attraktivt og vil øke mest i pris framover, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rekkehus vil være mest attraktive og dermed også det segmentet av boligmarkedet hvor prisen vil øke mest framover.

Det kommer fram i en spørreundersøkelse gjort blant nærmere 700 meglere over hele landet tilknyttet Norges Eiendomsmeglerforbund. Undersøkelsen tar for seg meglernes prognoser for de neste tre månedene, og gir ifølge direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsforbund «en god stemningsrapport» fra markedet.

- Presset på boligmarkedet i sentrale byområder har økt de siste årene, som en følge av at det bygges for få leiligheter for barnefamilier i disse områdene. Derfor velger mange å flytte til rekkehus litt utenfor bykjernen. Prisen på leiligheter i sentrum gjør også at man velger å flytte i rekkehus litt utenfor for å få mer for pengene, sier Tveter i en pressemelding fra Norges Eiendomsmeglerforbund.

- Vil stige mest i pris

Ifølge undersøkelsen tror meglerne det kommer til å bli en viss økning i etterspørsel innen alle typer boliger, men at den kommer til å bli størst innen delte boliger.

Som en følge av økt etterspørsel tror meglerne naturlig nok prisveksten vil være størst for rekkehus.

- Det bygges ikke nok delte boliger tilsvarende kjøpsinteressen. Da blir det også en forventning om at de delte boligene vil gå noe bedre enn leiligheter og eneboliger i tiden fremover, sier Tveter til DN.no

Tror ikke på prisnedgang

Generelt viser undersøkelsen en begrenset optimisme blant meglerne.

- Veldig mange tror at prisene vil stå stille de neste tre månedene. Det er imidlertid flere som tror at prisene vil stige litt, enn de som tror at prisene vil synke litt. Nesten ingen tror prisene vil stige veldig mye eller veldig lite, sier Tveter.

Dette året steg boligprisene med åtte prosent de tre første månedene og to prosent resten av året.

- At prisene stiger mest i starten av året er en stabil tendens år etter år. Men i 2011 var dette ekstremt. Vi tror på prisstigning til neste år, men vi venter ikke en så voldsom prisvekst de første tre månedene, sier Tveter.

Norges Eiendomsmeglerforbunds endelige prognoser for 2012 blir lagt frem i begynnelsen av januar.

Les mer:

Starthjelpen som sikrer deg boliglån

- Dette henger ikke på greip

- Boligmarkedet er i ferd med å gå på en smell

- Boligmarkedet er særdeles usunt slik det er nå

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden