Norwegian slo SAS i konkurransen om forsvaret

SKAL JOBBE HARDT: Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier at de vil gjøre sitt ytterste for å leve opp til Forsvarets forventninger også i fortsettelsen. Foto: Scanpix
SKAL JOBBE HARDT: Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier at de vil gjøre sitt ytterste for å leve opp til Forsvarets forventninger også i fortsettelsen. Foto: Scanpix

Norwegian stikker av med den største avtalen flyselskapene konkurrerer om her til lands. Nå skal de frakte forsvaret i minumum tre år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret er i dag Norwegians største kunde, og Forsvarskontrakten er den største avtalen flyselskapene konkurrerer om i Norge. Norwegian vant på alle kriteriene; pris, miljø og kvalitet i leveransen, skriver selskapet i en pressemelding.

Har gode erfaringer Norwegian vant kontrakten i konkurranse med SAS som var den andre av to tilbydere. Avtalen trer i kraft 31. januar 2012 og gjelder for tre år med mulighet for ett års opsjon.

- Fra Forsvarets side er det gjennomført en god anbudskonkurranse. Vi er takknemlige for de tilbud vi fikk. Forsvaret har også tidligere gode erfaringer med Norwegian, sier administrerende direktør Petter Jansen i Forsvarets logistikkorganisasjon.

300.000 reiser i året

- Det betyr mye at kundene er fornøyde, og det er ingen grunn for å legge skjul på at Forsvaret er en stor og viktig kunde for oss med sine om lag 300.000 reiser i året. At Forsvaret velger oss igjen i et helt nytt anbud tar vi som et tegn på at vi har levd opp til forventningene, noe vi skal jobbe hardt for å gjøre videre fremover også. Vi vet at Forsvaret har redusert sine reisekostnader med et tresifret millionbeløp etter at de begynte å fly med oss, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Viktig med nye fly

- I tillegg til pris er vi målt på kriterier som miljø og total kvalitet. Dette er kriterier der vi skal bli enda bedre fremover når vi får inn flere fabrikknye fly i flåten. Nye fly er det viktigste tiltaket for reduserte utslipp fra luftfarten. Nye fly er også et viktig bidrag til den høye punktligheten Norwegian nå har. Med nye fly, nytt interiør og gratis bredbånd om bord vil reiseopplevelsen bare bli bedre og bedre, sier Kjos.

Les også:

Halleluja på Jæren

- Euroen kan knekke iløpet av uker

DNB frykter Lehman Brothers x 2

Norske banker merker pengeskvisen

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Personvernpolicy