Odd Drevland gir seg som advokat

Advokat Odd Drevland (t.v.) slutter som advokat med umiddelbar virkning grunnet en strid med et taxiselskap i Bergen. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Advokat Odd Drevland (t.v.) slutter som advokat med umiddelbar virkning grunnet en strid med et taxiselskap i Bergen. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den profilerte bergensjuristen slutter med umiddelbar virkning grunnet pengestrid med et taxiselskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Dette er saken:
  • I 2007 solgte Taxi Vest aksjene sine i Norgestaxi Bergen AS til Norgestaxi. Salgssummen var ifølge Odd Drevland ca. 2,5 millioner kroner.
  • Drevland har i over to år nektet å overføre pengene til Taxi Vest.
  • Onsdag gjorde Drevland kuvending. Han informerte Bergen tingrett om at han vil overføre pengene til Taxi Vest likevel.
  • Taxi Vests advokat har klaget Drevland inn for Tilsynsrådet for advokatvirksomhet - de sår tvil om pengene fortsatt er på klientkontoen.
  • Ifølge regnskapet til Drevland stod det kun 1,3 millioner på klientkonto ved årsskiftet.
  • Fredag morgen opplyste Drevland til BT at han selv har valgt å levere inn advokatbevillingen til tilsynsrådet. Tilsynsrådet vil likevel få gjennomført et bokettersyn hos Drevland i nær fremtid.
  • (Kilde Bergens Tidende)

Fredag morgen tok den mye omtalte «Taxi Vest-saken» i Bergen en dramatisk vending.

Advokat Odd Drevland leverte nemlig inn sin advokatbevilling til Tilsynsrådet for advokatvirksomhet og avslutter sitt virke som advokat med umiddelbar virkning. Det meldte han til Bergens Tidende i en e-post torsdag kveld.

Stridens kjerne, og som i lengre tid har vært kjent, er at Drevland skylder Taxi Vest i Bergen nærmere 2,4 millioner kroner, pluss renter. Men ifølge regnskapet hadde han kun 1,3 millioner på klientkonto ved årsskiftet. Advokaten har også erkjent de faktiske forholdene i saken.

I mer enn tre år har Drevland hatt millionbeløpet tilhørende taxiselskapet stående på klientkontoen og i nærmere to år har Taxi Vest, ved hjelp av rettslige skritt, forsøkt å få tak i pengene.

Torsdag skulle Drevland ha møtt taxiselskapet i Bergen tingrett, men det ble aldri noe av.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag valgte han å avslutte saken. Dette gjorde han ved å sende et brev til Bergen tingrett hvor han gjorde kuvending.

Drevland sier han nå vil betale Taxi Vest det han skylder.

Fredag besluttet også tilsynsrådet å føre bokettersyn av advokat Odd Drevland.

Advokaten har tidligere beklaget belastningen saken har påført hans familie og kolleger og gitt uttrykk for at saken også har vært en stor personlig belastning.

Les flere nyheter her