Mistanke om milliard-juks i norskeid kraftselskap

Det skal være avdekket vesentlige feil i regnskapet til Kraft & Kultur i Sverige AB, et heleid datterselskap av norske Troms Kraft AS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Troms Kraft politianmeldeler nå et svensk datterselskap for manipulering med regnskapet. Det skriver Aftenposten.no tirsdag formiddag.

Avviket antas ifølge avisen å kunne utgjøre inntil 1,5 milliarder kroner før eventuelle skatteeffekter. Og ifølge Troms Kraft er det grunn til å tro at regnskapene er manipulert gjennom flere år.

Avvikene ble avdekket av egne medarbeidere gjennom intern oppfølging og kontroll.

- Vi er rystet av det vi nå opplever. Alt tyder på at selskapet er rammet av omfattende regnskapsmanipulasjon, sier konsernsjef Oddbjørn Schei i Troms Kraft AS.

Schei er også styreleder i det heleide datterselskapet Kraft & Kultur AB.

Regnskapene til det svenske selskapet har vært revidert hvert år. I 2009 ble det gjennomført en større revisjon, men at det ble da ikke ble avdekket noe negativt.

Styret i Troms Kraft stiller seg derfor helt uforstående til hvordan regnskapsmanipulasjonen skal ha kunnet foregått over flere år, men sier de nå tar hånd om situasjonen.

- Vi er tilfreds med de tiltakene som er iverksatt, og vi vil følge den videre prosessen med stor oppmerksomhet, sier styreleder i Troms Kraft AS, Odd Roger Enoksen i en pressemelding

Styret i Troms Kraft behandlet saken i styremøte i går, og ser svært alvorlig på forholdet som er avdekket.

- Vi har også orientert våre eiere om saken, sier Enoksen videre.

Troms Fylkeskommune eier 60 prosent av Troms Kraft, mens Tromsø Kommune eier 40 prosent. Selskapet har hovedkontor i Tromsø.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy