Meny

Norwegian-sjef fornøyd med flyplassbytte

Norwegian-sjef presenterte planer på Lufthavn Sandefjord Torp i dag. Arkivfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Kjos mener valget om å flytte fra Rygge til Torp var riktig.

Da vi i sin tid begynte på Rygge var det mer fordi det var en flyplass ingen drev på. Etter hvert kom vi heldigvis på bedre tanker, så nå flytter vi over til Torp, sa administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian da han onsdag offentliggjorde Norwegians fremtidsplaner.

Les saken: Her er Norwegians nye ruter

Det var en svært munter Kjos som var på plass på Lufthavn Sandefjord Torp for å presentere Norwegians nye base, samt spise marsipankake med ansatte og pressen.

- Endelig er vi her, sa Kjos og proklamerte muntert at han synes anledningen hadde vært champagne verdig.

Satser stort

Tidligere i år ble det kjent at Norwegian trekker seg ut av Rygge. Da oppga Norwegian at endringene skyldtes at selskapet må tilpasse seg kundenes behov.

- For det første velger mange av våre reisende i Østlandsområdet å fly fra Gardermoen. Når vi nå har besluttet å kutte ut Rygge fra og med starten på 2012, skyldes det kundetilpasning og at vi trenger flykapasitet til andre destinasjoner i vårt rutenett, sa kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian i august.

Ifølge Norwegian-sjefen settes nå all produksjonskapasitet inn i satsningen på den andre siden av Oslofjorden.

«Passer Norwegian»

- Torp er et interessant område som passer for Norwegian, sier Kjos til DN.no.

Prosessen mot etableringen av den nye basen på Torp skal ha vært lang, og Norwegian har vært i tett dialog med flyplassen over de siste tre-fire årene. Et stort kundegrunnlag, ønske fra flere kundegrupper og flyplassens mulighet for korte og effektive bakkestopp, skal være bakgrunn for at valget falt på nettopp Torp.

- Vi ønsker Norwegian lykke til på Torp, sier markedssjef Silje N. Thoresen ved Rygge lufthavn.

Hun mener flyplassene på begge sider av fjorden har spennende planer.

Lavpriskrig

Det er bare noen uker siden Ryanair meldte at de utvider fra Rygge neste sommer. Dermed kan det se ut som konkurransen mellom de to flyplassene tilspisser seg.

- Hvorfor foretrekker Norwegian Torp?

- Norwegian ser et stort potensial i passasjertrafikken i Vestfold og omliggende regioner, både innenfor forretningsmarkedet og fritidsmarkedet. Her dekker vi hele området fra Oslofjorden og Drammen til Kristiansand, sier Kjos.

- Det er to forskjellige markeder som flyr fra Rygge og Torp, så det er ingen direkte konkurranse. Oslo er vårt hovedmarked siden vi ligger nærmest, sier Thoresen.

- Ikke tilspisset konkurranse

Rygge-sjefen tror derfor ikke på en tilspisset konkurranse.

- Vi opererer i forskjellige markeder, og har forskjellige reisetilbud. Men om vi skulle merke noen konkurranse, måtte det bli antall kunder fra Vestfold-siden, sier Thoresen.

Norwegian er Skandinavias største lavprisselskap med åtte baser i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet har rundt 2500 ansatte, og hadde i tredje kvartal av 2011 et driftsresultat på 1.001 millioner kroner. Per i dag har Norwegian 276 ruter til 103 destinasjoner.

Les mer:

Ryanair utvider fra Rygge

Norwegian forlater Rygge

Krever 337 mill. for dårlig meglerjobb

Les flere artikler fra ABC Penger her

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært