Saksøker eiendomsmegler for 337 millioner

Estatia Resort på Norefjell. Foto: estatiaresort.no
Estatia Resort på Norefjell. Foto: estatiaresort.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

Estatia Resort saksøker Magnum Eiendomsmegling for dårlig meglerjobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eiendomsmegler Anders Langtind (39) ble i 2006 hyret inn til å fronte salget av gigantprosjektet Estatia Resort på Norefjell.

Med panoramautsikt vestover mot Gaustatoppen, skulle et spahotell med 1900 senger og 284 leiligheter bygges – i en tid da penger var billig, investeringslysten stor og alle piler pekte til himmels.

Så kom finanskrisen.

Nå saksøker Estatia Resort Langtind og Magnum Eiendomsmegling, bedre kjent som Privatmegleren Ullevaal stadion, for 337 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Toroms solgt for 7,4 mill.

- Nesten så jeg gleder meg

Gigantkravet begrunnes med en dårlig meglerjobb ved at kjøpernes finansieringsevne ikke ble sjekket godt nok da 121 leiligheter på Norefjell ble solgt.

Spahotellet på Norefjell kunne først ferdigstilles etter at Fokus Bank garanterte for byggekostnadene etter store overskridelser og manglende kapital hos utbyggerselskapet. Fortsatt er 124 leiligheter ikke solgt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

-Det er nesten så jeg gleder meg til å forklare meg i retten. Jeg er ikke redd for å fortelle om den jobben jeg og har gjort!, sier Langtind til DN.

Fullstendig udokumentert

Advokat Jørgen Brendryen i advokatfirmaet Riisa & Co, som representerer Langtind og Magnum eiendomsmegling, mener erstatningskravet er fullstendig udokumentert.

– Vi mener saken burde vært avvist i Oslo tingrett. Saksøker har ikke vist til en eneste sak som dokumenterer noen feil fra meglers side, sier Brendryen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Estatia Resort, representert av advokat Sveinung O. Flaaten, har hittil ikke villet gå nærmere inn på erstatningskravet i saken, men bekrefter nå at de er snakk om 337 millioner kroner.

– Jeg ønsker prinsipielt ikke å kommentere saken ytterligere nå, sier Flaaten til Dagens Næringsliv.

Gliste i 2008 I februar

2008 gliste Langtind bak sorte designersolbriller ved alpinanlegget på Norefjell. Han hadde solgt alle de første trinnet av leilighetene som lå nedover den snødekte fjellsiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tiden da man kunne selge en ordinær blokkleilighet ved en dårlig t-krokheis, er forbi. Vi klarer å selge unna leiligheter til 40.000 kroner kvadratmeteren fordi kjøperen får flere tusen kvadratmeter spafasiliteter med på kjøpet, sa Langtind den gang.

Les også:

Langtind saksøker Krogsveen

Kjøpere nekter å betale på Norefjell (2009)

Kuttet prisen med 25 millioner

Les flere økonomisaker på ABC Penger

Les flere nyheter her