Meny

I dag bytter DnB Nor og Postbanken navn

LOGOBYTTE: Etter hvert som de gamle kortene går ut på dato, skal DNB sende ut kort med den nye logoen til kundene sine. Foto: DNB

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra i dag heter DnB NOR bare DNB, og Postbanken og Vital går inn under samme merkevare. Dette betyr navnebyttet for deg som kunde.
Les mer om DNB

Slutt på forskjellsbehandling i Fokus Bank

DnB Nor må dokumentere «beste rente»

- Viktig at Høyesterett tar småsparer-sak

DnB Nor setter opp renten

Sterk kritikk mot DnBNOR fra Litauens kredittilsyn

Se også:

Boliglånskalkulator
Kalkulatoren viser de beste og de største lånegiverne innenfor 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi, på forskjellige lånebeløp.

Boliglånsoversikt
Viser de fem beste bankene på fire beløp innenfor både 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi. Totalt 8 lister.

Høyrentekalkulator
Kalkulator som gir deg de beste rentetilbudene, og hva de største bankene tilbyr. Kalkulatoren viser deg en liste over det beløpet du legger inn.

Høyrenteoversikt
Viser de fem beste bankene på seks ulike beløp.

I dag skjer altså banknavnebyttet som har vært varslet en god stund. Norges største bank, DnB Nor blir til DNB. Og Postbanken og Vital, som allerede har vært en del av DnB-konsernet en stund, forsvinner ut av markedet som egne merkevarer, og inn under den nye DNB-logoen.

Dette betyr at over to millioner nordmenn må forholde seg til et nytt navn på leverandør av bank,- forsikrings- og pensjonstjenester.

Les også: Småsparer tapte mot DnB Nor i ankesaken

Heldigvis trenger ikke alle disse kundene å gjøre noe selv i forbindelse med navnebyttet.

  • Alle kunder beholder samme avtaler, kontaktpersoner og kontonummer, skriver DNB i en pressemelding.
  • Ny nettadresse for tidligere kunder hos DnB Nor, Postbanken og Vital blir www.dnb.no, men du kan logge deg inn i nettbanken din på samme måte som før.
  • Mobilbank og applikasjoner til iPhone, Android og iPad fungerer som før, men DNB anbefaler at du kundene laster ned app-oppdateringer i App Store/Android Market.
  • Bankkort vil naturlignok komme med ny logo og nytt utseende, men inntil DNB sender deg et nytt,  kan du bruke kortet du allerede har.

- Besparelser for DNB

– DNB blir den mest tilgjengelige banken i Norge. I tillegg til at vi kan treffes på nett, Facebook og twitter, ønsker vi å være banken med best fysisk tilgjengelighet for dem som trenger det. Hos oss kan du sette inn penger og betale regninger på over 2.700 steder, både i våre kontorer, på postkontorene og ikke minst i bank i butikk, sier konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding fra DNB.

Konsernet påpeker også at det ligger store besparelser i dagens navnebytte - selv om det altså koster en del å bytte logo på bygninger, kort osv.

– Det er store kostnadsbesparelser ved å gå fra fire merkevarer til én innen både administrasjon, reklame og sponsing. Kostnadene vi har ved navnebyttet er en god investering og er spart inn i løpet av ganske kort tid, sier Bjerke.

Nettbanktrøbbel

På fredag morgen opplevde flere DNB-kunder problemer med å komme inn i nettbanken, men skal etter hvert ha løst seg for de fleste.

Informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB bekrefter problemene overfor E24. Midteide sier til nettavisen at de har hatt rekordstor pågang etter navnebyttet, men sier han ikke kan si noe sikkert om det var navnebyttet og/eller den store pågangen som var årsak til nettbankproblemene.

Les også: 

DnB Nor bryter loven med helkunde-konsept

Les flere artikler fra ABC Penger her


Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært