Meny

Rema-sjefen benekter Nøkkelhull-manipulering

Ole Robert Reitan (bildet) hevder Rema 1000 har økt antallet nøkkelhullvarer med 40 prosent hittil i år. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Robert Reitan hevder Rema 1000 har økt antallet nøkkelhullvarer med 40 prosent hittil i år. Han benekter å ha motarbeidet sunnhetsmerkingen.

Det var smil og fornøyde miner etter det angivelige oppvaskmøtet mellom helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) og de fire store dagligvarekjedene tirsdag ettermiddag. Statsråden var fornøyd med bransjens forsikringer om at de satser, og vil fortsette å satse, på sunne varer som er med i den frivillige nøkkelhullordningen.

Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan stiller seg uforstående til påstander fra Forbrukerrådet om at hans kjede er verstingen blant de fire store når det gjelder å undergrave nøkkelhullordningen.

– Kjenner meg ikke igjen

– Jeg kjenner meg veldig lite igjen i disse påstandene. Så langt i år har Rema 1000 økt antallet nøkkelhullprodukter med 40 prosent, mens enkelte av konkurrentene våre har økt sitt utvalg enda mer, sier Reitan til NTB.

Direktør Randi Flesland fremmet i et intervju med Aftenposten for en uke siden påstander om at Rema 1000 motarbeider nøkkelhullordningen og ikke ønsker at den skal bestå.

– Disse påstandene er veldig, veldig langt fra den virkeligheten jeg opplever, sier Rema-sjefen.

Lover å satse

Strøm-Erichsen mener ordningen er viktig for å hjelpe folk med å velge sunnere matvaner. Hun fester lit til signalene fra Reitan og de tre andre store matvarekjedene her i landet.

– Det har vært en debatt i mediene om dette er noe kjedene virkelig vil satse på. På dette møtet har bransjen vært veldig tydelig på sin vilje til å fortsette samarbeidet med helsemyndighetene om sunnere matvaner, sunnere varer i butikkhyllene og god merking av disse varene, sier helseministeren.

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært