Meny

Britisk skandaleavis spionerte på advokater

MASKERT DEMONSTRASJON: En demonstrant bærer en maske som forestiller Rupert Murdoch, eier av selskapet News International som ga ut den nå nedlagte britiske skandaleavisen News of the World. Nye avsløringer av News of the World-journalistenes hensynsløse metoder fortsetter å ryste britene. Nå blir det hevdet at avisen spionerte på advokater som arbeidet for ofre for avisens telefonavlytting. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ofre for den britiske avisen News of the Worlds telefonavlytting av privatpersoner leide inn advokater for å etterforske spionasjen. Avisen svarte med å spionere på advokatene.

Dermed tar affæren rundt den nå nedlagte søndagsavisens hensynsløse metoder enda en ny vending. Tirsdag meldte andre medier i Storbritannia at ledelsen i News of the World satte en privatdetektiv til å snikfilme advokaten Mark Lewis.

Les også: - News of the World hacket statsråds telefonsvarer

Lewis arbeidet for foreldrene til Milly Dowler, en ung jente som ble bortført og drept i 2002. En kollega av Lewis, som arbeidet med den samme saken, ble også utsatt for avisens spionasje.

Utgiverselskapet News International innrømmer at avisen drev avlytting av advokatene.

– Denne typen overvåking er ikke ulovlig, men den var helt klart svært upassende, sett i lys av hva slags saker det dreide seg om, sier en talskvinne for selskapet.

Les også: - Politiets pressestab har 10 ansatte fra News of the World

News of the World ble nedlagt i juli, etter avsløringene av en lang rekke brudd på britisk lov, presseetikk og alminnelig folkeskikk. Den var i sin tid verdens mest solgte engelskspråklige avisen i, og hadde i april i år et opplag på vel 2,6 millioner.

Les flere nyheter

Privatøkonomi
Populært