Meny

Dette er de nye betalingsverstingene

HØYTLØNTE: At kvinner har en høy lønn betyr ikke nødvendigvis at de er flinke til å betale regningene sine, viser tall som kredittopplysningsselskapet AAA Soliditet har innhentet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Betalingsanmerkninger øker mest blant kvinner med mer enn en halv million i lønningsposen. De sliter med stadig flere ubetalte regninger.

Høytlønnede kvinner har i perioden 2008-2010 pådratt seg stadig flere betalingsanmerkninger for uoppgjorte regninger. Det viser tall kredittopplysningsselskapet AAA Soliditet har innhentet for Finansavisen.

Les mer:

Rekordmange sperrer innsyn i egne kredittopplysninger

Skremt av unges pengebruk

Størst økning finner vi blant kvinner med en ligningsinntekt på over 500.000 kroner. Der har antallet som har pådratt seg betalingsanmerkning økt med 63,7 prosent på tre år.

- Det er stadig flere som pådrar seg betalingsanmerkninger innenfor så godt som alle grupper. Menn med tilsvarende lønninger har også en økning, men for kvinner er den over dobbelt så høy, sier viseadministrerende direktør Frode Berg i AAA Soliditet til Finansavisen.

Høytlønte kvinner

Utviklingen er ifølge Berg tydligst blant voksne, høytlønnede kvinner i alderen 46-55 år, hvor 76,1 prosent pådro seg betalingsanmerkninger. Han påpeker likevel at det fremdeles er blant unge og lavtlønte vi finner flest personer med betalingsanmerkninger, men at økningen er absolutt størst blant de godt voksne kvinnene med store lønningsposer.

For alle lønnsgrupper sett under ett, har økningen de tre siste årene vært på 7,4 prosent blant kvinner og 3,2 prosent blant menn.

Les også:

Strømprisene kan bli nær null

Tror det snart blir vanskeligere å få boliglån

Les flere artikler fra ABC Penger her

 

Les flere nyheter her


Privatøkonomi
Populært