Meny

Test: Philips 46PFL9706

På grensen til perfekt tv

SUPER BILDEKVALITET: Philips satt har en ny standard for bildekvalitet med denne nye modellen. Foto: Hardware.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Philips' nye toppmodell briljerer med rå bildekvalitet.
Spesifikasjoner - Philips 46PFL9706

Det siste året har Philips' 9705-modell vært fast inventar i vår testlab som referanse-TV. Enn så lenge har den hold tritt med mange av årets nye modeller – men nå har den blitt passert.

Vi har testet Philips' nye 9000-serie, nærmere bestemt 46PFL9706, og den får vår referanse-TV til å stå igjen på startstreken. Med denne nye modellen har Philips satt en ny standard for bildekvalitet.

Design

I forhold til 46PFL9705, har den nye 9706-modellen blitt slankere og nettere. Det børstede metallet i rammene er omtrent like brede, men 9706 har ikke den blanke plastkanten i ytterkant, noe som gjør designen til enda mer stilren. Fargen på aluminiumsrammene er lysere enn på 9705, som på sin side er lys antrasitt.

Kontrollpanelet på undersiden av TV-en, som også inneholder noen av høyttalerne til skjermen, er blitt smalere og rundere i formen. Men det er ikke bare forsiden på 9706 som har gjennomgått en forandring. Også baksiden er forandret. For skjermen er blitt slankere i dybden, og bakdekselet er i stilig «Apple-hvit» plast. Bakveggen er med å skille denne modellen fra mange andre TV-er på markedet, og gjør at skjermen gjør seg godt i en stue der du har innsyn til denne siden også.

Snerten fjernkontroll

Den nye fjernkontrollen til 9706 til høyre. Til venstre kontrollen til 9705. Den nye fjernkontrollen til 9706 til høyre. Til venstre kontrollen til 9705.

Fjernkontrollen har også fått en mer snerten design. Kontrollen er fortsatt oval, men fått en rundere utforming og ligger bedre i hånden. Kanten rundt overflaten er tatt bort og erstattet med en sømløs overgang.

Les om menyer og tilkoblinger her

Les om lyd- og bildekvalitet her

Konklusjon

Med selskapets nye filter, Moth Eye, byr 46PFL9706 på et sortnivå vi ikke har sett maken til på LCD. For selv om vår referanse-TV og fjorårets modell, 46PFL9705 , også er meget habil på sortnivå, er den en enkel match for årets nye toppmodell. Også Panasonics nye flaggskip, TX-P50VT30 kommer til kort mot Philips nye 9000-serie.

Bildemodiene er litt overdrevne fra fabrikk, men du har gode muligheter til å justere bildet i menyen.

Skarphet

TV-ens bakside er «Apple-hvit»TV-ens bakside er «Apple-hvit»

Skarpheten er det heller ingenting å utsette på. 9706 jobber meget godt med alle oppløsninger, men spesielt godt blir resultatet når du er innhold i standardsendinger. Med det gode sortnivået varter TV-en også opp med knakende gode farger. De er godt mettet og fremstår naturlige. På bevegelse er 9706 helt i tet, der den takler selv de raskeste bevegelsene meget godt. Spesielt er den bedre enn fjorårets modell, 46PFL9705, på panoreringer av hele bildet.

Skal du se 3D, er 46PFL9706 det beste alternativet på markedet, sammen med Panasonics VT30-modell. Du kan se de tre dimensjonene uten å være plaget med crosstalk, fenomenet som gjør at bildet oppleves dobbelt, samtidig som dybden i bildet er mye bedre enn på fjorårets modeller.

Få interaktive tjenester

Det er vanskelig å sette fingeren på noe negativ når kommer til bildekvaliteten på 46PFL9706. Men 9706 er ikke noe fyrverkeri når det kommer til apps og interaktive tjenester. For selv om Philips-en også har tilgang til apps, Facebook og nettleie, har de fortsatt en vei å gå før de kan tukte for eksempel Samsung.

En annen ting er størrelsen på 9706. For selv om 46 tommer er stort nok for de fleste, hadde det vært ønskelig å ha muligheten til å kjøpe denne godbiten i en større utgave. Du må også regne med å åpne lommeboken for å få 46PFL9706 i hus. Prisen er ikke skyhøy, men likevel i den øvre grensen for mange.

Beste i år

Alt i alt er Philips 46PFL9706 den beste TV-en vi har testet i år. Bildekvaliteten rett og slett ekstremt bra, og passerer konkurrentene på alle punkter. Selv om skjermen ikke er den mest spennende å bruke interaktivt, fortjener den uten tvil Editors Choice fra vår side. Her har Philips satt en ny standard for bildekvalitet på TV-er.

For alle testdetaljer, klikk her

Finn beste pris på Philips 46PFL9706

+ Ekstremt bra sortnivå

+ Nesten ikke gjenskinn i skjermen, egner seg meget godt til en opplyst stue

+ Meget god på bevegelse

+ Naturlige og gode farger

+ Stilig design

+ Meget god på standardsendinger

+ Markedets beste på 3D

- Dyr

- 3D-briller ikke inkludert

- Fås ikke større enn 46 tommer 

Alternativer:

Panasonic TX-P50VT30

Skal du kjøpe deg ny TV og har ti tusen kroner til rådighet? Les vår stortest av folke-TV-er til under ti tusen kroner. Her tar vi for oss seks TV-modeller på markedet mellom 46- og 50 tommer.

Vil du heller ha deg en plasma-TV bør du ta en nærmere kikk på Panasonics nye flaggskip TX-P50VT30. Her får du en TV som holder høyt nivå over hele fjøla, og som er en av markedets beste skjermer å se 3D på.

Les flere artikler fra ABC Penger her

 

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært