Meny

Kan bli gresk folkeavstemning tidlig i desember

Kan bli gresk folkeavstemning tidlig i desember

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den greske folkeavstemningen om eurolandenes krisepakke kan bli holdt i begynnelsen av desember, ifølge Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

Det har tidligere vært antatt at den ville bli holdt i januar, men ifølge Nicolas Sakrozy kan avstemningen bli gjennomført i begynnelsen av desember. Den franske presidenten mener 4. og 5. desember er aktuelle datoer. Grekernes statsminister Giorgos Papandreou bekreftet at den kontroversielle folkeavstemningen kan bli holdt 4. desember.

Under en pressekonferanse onsdag kveld understreket Sarkozy at Hellas nå må bestemme seg for om landet fortsatt vil være medlem av eurosonen.

Les også: - Høy sannsynlighet for økonomikollaps

Les også: Italia lover økonomiske reformer

Pressekonferansen ble holdt sammen med Tysklands statsminister Angela Merkel i Cannes i Sør-Frankrike. Ledere fra en rekke land er samlet der i et nytt forsøk på å løse krisen i eurosonen.

IMF-sjef Christine Lagarde bekreftet natt til torsdag at Hellas ikke får mer krisehjelp før den planlagte folkeavstemningen om eurosonenes krisepakke. Også Frankrikes president Nicolas Sarkozy gjør det klart at grekerne ikke får mer krisehjelp fra EU og IMF før landet godtar den nye redningspakken.

Statsminister Giorgos Papandreou sier Hellas' medlemskap i eurosonen nå står på spill.

– Dette er et spørsmål om hvorvidt vi ønsker å forbli i eurosonen, understreket Papandreou etter et møte med andre europeiske ledere i Cannes onsdag kveld.

Hellas skulle etter planen fått utbetalt 8 milliarder euro i ny krisehjelp i løpet av november. Kommentatorer mener det er usikkert om landet vil klare seg fram til begynnelsen av desember uten at statskassen går tom for penger.

Les også: - Vi har ingen tillit til politikerne

Les flere nyheter

Privatøkonomi
Populært