Meny

Italia lover økonomiske reformer

PRESSET: Italias statsminister Silvio Berlusconi samlet onsdag regjeringen for å få innført flere økonomiske tiltak. Foto: Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italias regjering lover å innføre nødvendige reformer for å kvitte seg med budsjettunderskudd. Samtidig gjør opposisjonen et nytt forsøk på å bli kvitt statsminister Silvio Berlusconi.

Berlusconi samlet regjeringen onsdag kveld for å vedta «de mest presserende tiltakene» som statsministeren lovte de europeiske lederne i Brussel forrige uke, sa transportminister Altero Matteoli.

Berlusconi ønsker å kunne vise til håndgripelige resultater når han reiser til G20 i Cannes torsdag. Både Tyskland og Frankrike øver hardt press og har bedt italienerne handle raskt og gjennomføre lovede reformer for å kutte i underskuddet og fremme ny vekst.

Les også: - Høy sannsynlighet for økonomikollaps

Les også: Greker: - Vi har ingen tillit til politikerne

Men regjeringen har vært rammet av intern uro og krangel, og nå varsler opposisjonen at den vil prøve å velte Berlusconis regjering i nasjonalforsamlingen neste uke.

– Vi mener at neste uke kommer til å bli en uke i nasjonalforsamlingen da vi prøver å øve makt dersom ikke Berlusconi går av før, sier Enrico Letta i sentrum-venstrepartiet PD.

Partiet har flere ganger bedt Berlusconi om å gå av og mener den økonomiske krisen gjør at kravet nå står sterkere.

Les flere nyheter

Populært