Meny

Test av Sony NEX-C3

Lite og rått kamera fra Sony

PANNEKAKE: Med et smalt «pannekake»-objektiv blir ikke NEX-C3 mye større enn et kompaktkamera. Foto: Produsent

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sony NEX-C3 er et imponerende lite kamera.
Sony NEX-C3

Spesifikasjoner:

 • Oppløsning: 16 megapiksler
 • Skjerm: 3 tommer
 • Skjermoppløsning: 640 x 480 piksler
 • Vippbar skjerm: Ja
 • Lysfølsomhet: ISO 200 – 12800
 • Video: 1280 x 720 piksler, 29,93 bps
 • Seriefoto: 5,5 bps
 • Optisk bildestabilisator: Nei
 • Minnekort: MemoryStick, SD, SDHC, SDXC
 • Mål: 10,96 × 6 × 3,3 cm
 • Vekt: 225 gram

 

Les flere kameratester:

Disse kameraene tåler kulde og regn

Test: Nikon tenker nytt med V1

Test: Fujifilm FinePix HS20: Mange muligheter

Test: Panasonics beste begynnerkamera

Test: Nikon D5100

Felles for Sonys NEX-kameraer er at objektivene ser utrolig store ut i forhold til kamerakroppen. Det kan være en bra ting for optikken sin del, men dårlig for mobiliteten. Det billigste Sony NEX-C3 kittet er med et 16 mm pancake-objektiv, noe som gir kameraet en litt mer normal kompaktkameralook.

Vil du heller ha 18-55 mm zoomobjektivet, så må du spytte ca. 500 kr ekstra i potten.

Ikke full HD

Sony NEX-C3 har ikke innebygget blits, men det følger med en liten ekstern blits med i pakken.

Sony NEX-C3 har en oppløsning på 16 megapiksler, og skjermen er 3 tommer stor og utvippbar. Lysfølsomhet starter på ISO 200 og strekker seg opp til ISO 12800. Det gjør NEX-C3 til en svært lysfølsom liten skapning.

En liten strek i regningen er at NEX-C3 ikke filmer i full HD, men i 720p-oppløsning.

Likevel greier Sony å gjøre mye ut av denne oppløsningen og gir god detaljoppløsning og fine videobilder.

Veldig bra detaljoppløsning

Også når det kommer til selve fotokvalitet gjør Sony det bra også her. Nex-C3 nyter godt av bildebrikken i APS-C størrelse, og gir veldig bra detaljoppløsning i bildene.

Vi lar oss også imponere over C3 sine egenskaper i dårlig lys. Kameraet gir faktisk brukbare bilder ved ISO 12800. Ikke så bra at vi vil anbefale å bruke denne ISO-verdien med mindre du må, men langt bedre enn vi har sett fra andre kameraer som tilbyr samme lysfølsomhet. Bildene som er tatt med ISO 1600 er såpass bra at vi ville ikke hatt noe flere betenkeligheter med stille kameraet inn på denne lysfølsomheten enn på ISO 400.

Kronglete menyer

Skal vi først pirke på noe, så må det være menyene. Her er det lagt opp til at det skal være enkelt å finne fram, noe som bare fører til at det blir vanskeligere for de som har litt kameraerfaring fra før.

Det sier ikke seg selv at ISO-innstillingene ligger under «Lysstyrke / farge», spesielt ikke når du har et annet valg som heter «Kamera». Instillingene er uansett lagt opp mer som et kompaktkamera enn som et speilreflekskamera.

Imponerende

Alt i alt synes vi likevel Sony NEX-C3 er et imponerende lite kamera, og et godt valg for alle som skal ta sine første steg opp fra kompaktkamerafotograferingen.

Laveste pris på nettet fant vi i øyeblikket hos Japan Photo.For 3990 kroner får du et kit med Sony NEX-C3 og to objektiver på 18-55 mm og 16 mm.

FØLSOMT: Med en lysfølsomhet på opp til 12800 har du en del å gå på når du fotograferer i mørke omgivelser. © Produsent FØLSOMT: Med en lysfølsomhet på opp til 12800 har du en del å gå på når du fotograferer i mørke omgivelser. © Produsent

Testbilder

Privatøkonomi
Populært