Meny

- Børsen kan falle 25 prosent

KRAKK?: First Securities-strateg Peter Hermanrud er redd for at folkeavstemmingen, som den greske statsministeren Georgios Papandreou har varslet, kan føre til kraftig fall på børsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX og SCANPIX/REUTERS/Thierry Roge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefstrateg Peter Hermanrud i meglerhuset First Securities frykter for konsekvensene av gresk folkeavstemming.

Panikken rammet verdens finansmarkeder igår etter at Hellas' statsminister George Papandreou varslet folkeavstemning om implementeringen av tiltakene til landets redningspakke. Sjefstrateg Peter Hermanrud i meglerhuset First Securities frykter veien videre.

– Jeg vet ikke hva grekerne gjør, om de velger pest eller kolera. Det som er urovekkende, er at for dem kan det ene utfallet blir ansett som like ille som det andre, mens for Europa kan et fullt mislighold bli stygt, sier Hermanrud.

Hermanrud tror det nå blir veldig urolig frem til januar.

- Like ille som 2003 og 2008

– Børsen kan falle lengre ned enn den gjorde tidligere i høst. Prisingen kan i verste fall bli like ille som de verste krisene i 2003 og 2008. Hvis alt går galt, kan hovedindeksen falle til 275 poeng. Gårsdagens beslutning øker risikoen for at Portugal og til nød Irland gjør det samme. Det er tenkelig at de velger å gå samme vei. Enkelte spekulerer til og med i at Italia skal gå samme vei, men det har jeg ingen tro på, sier Hermanrud til Dagens Næringsliv.

Hogne Tyssøy i Holberg Fondene istemmer:

– Investorene blir satt på en prøve her som er ganske stor. Det gir en ny måned med usikkerhet. Med utgangspunkt i historiske bunner, er det en stor nedside i aksjemarkedet, sier han til DN.

Tyssøy er likevel betinget optimist, og viser til at aksjemarkedet skal stige 40 prosent for å nå gjennomsnittlig verdsettelse.

Les også:

Soros frykter total kollaps

Hellas og Italia skaper mer frykt

- Det vil være usikkerhet i mange måneder

Oljepris og aksjekurser faller i Asia

Tror verden ender i krig og total finanskollaps (2009)

Privatøkonomi
Populært