Sterkeste boligprisvekst på fem år

Prisene har steget med 14 prosent det siste året (foto: Scanpix).
Prisene har steget med 14 prosent det siste året (foto: Scanpix).

Prisene på borettslagsleiligheter gikk opp i oktober. - Temperaturen i markedet høy, sier meglertopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 0,9 prosent i oktober.

Prisene på borettslagsleiligheter er 0,9 prosent høyere i oktober 2011 sammenlignet med september 2011. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i oktober 2011 på 25 226 kroner, mens det tilsvarende tallet i september 2011 var på 25.010 kroner.

- Varierende måned

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 14,0 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 22 134 kroner.

- Oktober har har de siste årene vært en varierende måned, og det er fem år siden sist vi så like sterk prisvekst i oktober, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Færre bud per bolig

Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden. I oktober er det i snitt 4,3 bud per borettslagsbolig, en nedgang på 0,3 bud fra september. Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er antall bud uendret. Antall budgivere per bolig er 1,9 i september. Dette er uendret siden forrige måned, og en nedgang på 0,6 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Temperaturen i markedet høy. Det er fortsatt mange bud per bolig, og boligene omsettes dessuten raskere enn på lenge, sier Drogseth.

Les også:

Full stopp for spekulanter med ny boliglov

- Oslo vil bli boligtaperen i 2030

- Løsningen er å bygge flere boliger

Personvernpolicy