Test: Samsung UE46D6505

Slår knockout med nebb og klør

Denne Samsung-tven har både bra design og god bildekvalitet.
Denne Samsung-tven har både bra design og god bildekvalitet.

Og det til under ti tusen kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samsung UE46D6505 - spesifikasjoner

Type: LED-LCD

Skjermstørrelse: 46 tommer

Aspektratio: 16:9

HD-støtte: Full HD (1080p)

Oppløsning: 1920x1080

Les flere tester:

Her får du en billig design-TV

God bildekvalitet til en fornuftig pris

Samletest av 3D-TV i alle prisklasser

God bildekvalitet på Philips' nye 6000-serie

Nå kan hele venneflokken se 3D

Når vi skal kjøpe oss en ny TV til hjemmet, er en bra design og knakende god bildekvalitet blant kriteriene som står høyt. Ulempen er at om disse to ønskene skal oppfylles blir prislappen ofte for høy.

Nå har vi testet Samsungs nye 6000-serie, i form av UE46D6505. Denne modellen gir deg en snerten design samtidig som bildekvaliteten også er på stell. Og du slipper unna med snaue ti tusen kroner for herligheten.

Design

Samsung har de siste årene laget mange stilige TV-er, og den nye 6000-serien er intet unntak. For her får du en TV som har en spenstig design. Rammene er rett i overkant av to centimeter brede.

Den tynne rammen er todelt, der den innerste delen mot selve bildepanelet er i sort blank plast. Den andre delen er gjennomsiktig og er buet mot baksiden av skjermen. Sammen med en dybde på under tre centimeter fremstår skjermen som meget nett og kompakt.

På høyre bakside av skjermen finner du en rekke knapper. Blant annet til å slå TV-en av eller på, justere volumet eller skifte kanal.

Traust fjernkontroll

Fjernkontrollen som følger med henger ikke helt med den stilige designen til selve TV-en. Det er den samme, litt trauste, fjernkontrollen som vi har sett på mange tidligere modeller fra Samsung. Kontrollen er grei å bruke, med god respons og opplyste knapper, men det hadde gjort seg med et stiligere utseende. Du kan også bruke mobiltelefonen eller et nettbrett som fjernkontroll.

Foten som følger med 6000-serien er rektangulært utformet og laget i samme blanksorte farge som den innerste rammen på skjermen. Du kan dreie skjermen noen grader fra side til side. En liten detalj som Samsung har brukt på flere tidligere modeller er den blanke sylinderen som forbinder foten og skjermen sammen. Den er med å sette prikken over i-en når det kommer til design.

Les mer fra testen:

Menyer og tilkoblinger

Lyd- og bildekvalitet

Konklusjon

Når du beveger deg i prisklassen rundt ti tusen kroner finnes det mange modeller å velge i. Er du på utkikk etter en 46-tommers LCD-skjerm til denne prisen, er UE46D6505 en TV som gir deg i både pose og sekk. Her får du en stilig design, samtidig som bildekvaliteten er knakkende god.

Sortnivået i skjermen er meget bra. Like god som det vi har sett på Panasonics TX-P50G30 , og bedre enn både Sonys KDL-46EX720 og Philips 47PFL7606. Samtidig byr Samsungs nye 6000-serie på gode og naturlige farger. Dog trenger bildet litt justering, for ut av esken er det et blåstikk å spore i fargene. Se side tre av testen kan du lese hvilke innstillinger vi brukte i testen.

Tidligere ble vi imponert over hvor bra Philips' nye 7000-serie behandlet bilder som beveget seg raskt. Her gjør også D6505 en meget god jobb. Etter å ha studert de to modellene gjentatte ganger er de to jevngode etter vår mening.

Knakende god bildekvalitet

D6505 gir deg knakende god bildekvalitet på både standardsendinger og høyoppløst materiale. Spesielt god er bildekvaliteten når du ser på standardsendinger (SD). Men også i HD henger skjermen meget godt med i svingene.

Det er også vært stor utvikling når det kommer til 3D. D6505 sliter ikke lengre med crosstalk, slik de fleste TV-modellene gjorde i fjor. Crosstalk er fenomenet som gjør at bildet oppleves som doble. Samtidig er det også mer dybdefølelse i bildet og skarpheten er også bedre enn for eksempel den passive 7000-serien fra Philips. Dog koster det en god del mer å kjøpe inn 3D-briller til D6505.

Bra meny

Samsung har også samlet alle Smart-TV-funksjoner under en og samme meny. Smart Hub. Denne menyen har vi sansen for. Her har du tilgang til blant annet innhold fra andre enheter i samme hjemmenettverk, mulighet for å surfe eller bruke apps. Alt under samme tak uten at det blir uoversiktlig.

D6505 har også alt du måtte trenger av tilkoblingsmuligheter. Blant annet har du mulighet for å bruke TV-en som såkalt IDTV. Hvilket betyr at du kan koble til en kortleser med programkort til TV-en og bruke selve skjermen som dekoder. Det er også mulighet for å koble til en ekstern harddisk for å ta opp programmer på TV-en.

Alt i alt får du mye for pengene med en Samsung UE46D6505. For under ti tusen kroner er dette en av de mest komplette flatskjermene vi har testet, med både god design og ikke minst meget bra bildekvalitet. TV-en fortjener derfor et soleklart anbefalingsstempel fra vår side.

Vil du se flere testdetaljer, klikk her

Finn beste prisen på Samsung UE46D6505

+ Meget god på SD

+ Rålekker, slank design

+ God på bevegelse

+ Naturlige og gode farger

+ Smart Hub

+ Oversiktlige innstillingsmenyer

- Kjedelig fjernkontroll

- Dyre 3D-briller

Alternativer

Ønsker du heller å kjøpe deg en plasmaskjerm og ønsker det beste 3D-bildet på markedet, vil vi anbefale deg å se nærmere på Panasonics nye flaggskip, TX-P50VT30. Her får du meget god TV til under fjorten tusen kroner.

Er du på utkikk etter enda tynnere rammer, og den designperle av de sjeldne. Da bør du ta en titt på Samsung UE55D8005. Her får du en smekker TV med aluminiumsrammer som er under en centimeter brede.

Personvernpolicy