Test: Fujitsu LifeBook S751

Bærbar som mener business fra Fujitsu

VOKSEN BÆRBAR: Ikke er den skinnende og ikke er den kledd i metall. Fujitsu LifeBook S751 er en 14-tommers PC lagd for business-folk.
VOKSEN BÆRBAR: Ikke er den skinnende og ikke er den kledd i metall. Fujitsu LifeBook S751 er en 14-tommers PC lagd for business-folk.

Denne 14-tommeren er spesielt velutstyrt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bærbare fra Fujitsu er sjelden innom lokalene våre, og det er en grunn til dette: Vi tester for det meste bærbare rettet mot vanlige brukere. I Norge har Fujitsu kun bærbare for bedriftsmarkedet.

Et kjapt blikk på dagens testobjekt, Fujitsu LifeBook S751, levner heller ingen tvil om at dette er en bærbar du sjelden ser på en kaffebar med ungdommelig klientell. Trenden er jo at bærbare stadig blir tynnere. Sammenlignet med flere andre moderne bærbare ser denne 14-tommeren ut som en liten tjukkas.

Voksen bærbar

LifeBook S751 er ikke bare voksen i størrelsen, den ser ut som den mener business på andre måter også. Ingen sprell er gjort med utseendet, her er det matt plast i sølvgrått og sort som gjelder. Med unntak av logomerket på lokket og glassplaten over webkameraet er det ikke en blank overflate å se.

Fujitsu LifeBook S751 kommer i flere forskjellige konfigurasjoner med tanke på prosessor, harddisk/SSD og oppløsning – dette er en av de få 14-tommerne du får levert med 1600 x 900 pikslers skjermoppløsning, også kjent som HD+.

Utgaven vi har testet er på ingen måte den mest spenstige, og til en prislapp på rundt åtte tusen kroner virker det kanskje ikke som om du får så mye for pengene heller.

Les mer fra testen:

I bruk

Ytelse

Konklusjon

At Fujitsu LifeBook S751 er en 14-tommer lagd for businessegmentet er det liten tvil om. Ikke er den skinnende og ikke er den kledd i metall. Livvidden er over gjennomsnittet, og med en vekt på drøye 2,4 kilogram er den også langt unna en slank ultraportabel.

Hvis vi kan trekke noen sammenligninger til dyrenes verden kan vi kanskje si at LifeBook S751 minner litt om en arbeidsgamp i en verden der vi stadig får flere strømlinjeformede veddeløpshester. Samtidig mener vi det på en positiv måte – den ser kanskje ikke spesielt strigla ut, man kan være den solide og trofaste saken som du vet får jobben gjort.

Støysvak

Og flere positive egenskaper har da også denne modellen. Den er nokså støysvak, har et godt tastatur og matt skjerm – som også kan skaffes i den mer attraktive oppløsningen HD+. Temperaturene holdes nede selv under hard jobbing. På batteridrift holder den i seks strake timer på full lysstyrke, og DVD-brenneren kan dessuten byttes ut med et ekstra batteri.

Når det gjelder tilkoblinger byr LifeBook S751 blant annet på 3G, eSATA, ExpressCard/54, DisplayPort, dokkingkontakt, minnekortleser og vanlig kortleser. Utenom bedrifter vet vi ikke helt hvor mange som har bruk for det sistnevnte, men vi kan opplyse om at det fungerer utmerket med spillerkortet fra Norsk Tipping. Det eneste vi virkelig savner er USB 3.0.

Småtung

Men alt dette kommer ikke gratis. Du betaler for dette med en småtung bærbar som koster mer enn de fleste andre bærbare, i det minste hvis du kun fokuserer på spesifikasjoner, datamuskler og batterikapasitet.

Ellers er vi heller ikke fornøyd med pekeplaten. Den er da følsom nok, men for liten til å være skikkelig praktisk – spesielt med tanke på hvor mye noen konkurrenter klarer å få ut av den.

Høyt utstyrsnivå

Totalt sett gir likevel Fujitsu LifeBook S751 et solid og positivt inntrykk, og med sitt utstyrsnivå er vi sikre på at den vil tiltrekke seg litt mer kvalitetsbevisste kjøpere som vet hva de skal ha og hva de trenger. Om vi blindt kan anbefale den til mannen i gata er en annen sak. For de aller, aller fleste ville vi tipset om 13-tommeren Dell Vostro V131 i stedet. Den er lettere, rimeligere og holder lenger på batteridrift.

+ Meget godt utstyrt

+ Lite støy og varme

+ Føles solid

+ Matt skjerm

- Liten pekeplate

- Litt stor og tung

- Lite datamuskler for pengene

Sjekk også ut:

Vil du holde deg til batteristerke 14-tommere bør du også ta en kikk på Asus U46SV, som er en solid allrounder med over gjennomsnittlig grafikkytelse for denne klassen.

Må du ha matt skjerm og 3G er Sony Vaio VPC-SB1V9E det andre alternativet vi har testet de siste ukene. Denne duger også til litt spilling og er i det hele en meget god maskin så lenge du hører bort fra en noe irriterende viftestøy.

Spesifikasjoner

Maskinvare

Prosessor

Intel Core i3-2310M (2,1 GHz, 3 MB cache)

Minne

4 GB DDR3 1333 MHz RAM

Harddisk

320 GB, 5400 RPM

Skjermkort

Intel HD Graphics 3000

Skjerm

13,3 tommer 1366 x 768 pikslers oppløsning Antirefleks skjerm

Optisk enhet

DVD-brenner (avtagbar)

Trådløs tilkobling

802.11b/g/n WiFi Bluetooth Trådløst internett (3G)

Batteri

6200 mAh, 67 Wh

Annet

Operativsystem

Windows 7 Professional, 64-bit

Størrelse

Ca 3,5 cm tykk

Vekt

Datamaskin: 2,42 kg Strømforsyning: 430 gram

Pris

Ca 8000 kr (testet konfigurasjon)

Personvernpolicy