Vi betalte over 360 milliarder i skatt i fjor

OKTOBEROPPGJØRET: 867.000 næringsdrivende og lønnsmottakere kan sjekke skatteoppgjøret sitt i morgen. Foto: Scanpix
OKTOBEROPPGJØRET: 867.000 næringsdrivende og lønnsmottakere kan sjekke skatteoppgjøret sitt i morgen. Foto: Scanpix

Tall fra skatteetaten viser at vi i Norge betalte over 360 milliarder kroner i skatt i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag legges skatteoppgjøret fram. Det viser at til sammen 3,9 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivere betalte skatt og trygdeavgift for over 360 milliarder kroner i 2010.

Les også: Vi skatter mindre enn vi tror

Tallene omfatter alle personlig skattytere, både de som fikk skatteoppgjøret i juni, de som fikk skatteoppgjøret i august og september og de som får det nå.

Baksmell for 741.000

Oversikten viser også at vel 2,9 millioner skattytere i alt har fått igjen – eller skal få igjen – 34,8 milliarder kroner. For 741.000 av oss er situasjonen ikke like festlig – til sammen må disse skattyterne betale en restskatt på 16,1 milliarder kroner.

867.000 næringsdrivende og lønnsmottakere får skatteoppgjøret sitt i morgen, den 19. oktober. Fristen for å klage på skatteoppgjøret er 30. november.

Les også: Så mye må du betale i skatt neste år

De som i dette skatteoppgjøret har fått restskatt på under 1000 kroner, må betale den innen 9. november. Er beløpet over 1000 kroner, blir restskatten delt i to terminer, og betales 9. november og 14. desember. Har du penger til gode, får du normalt disse tilsendt i løpet av en til to uker etter at skatteoppgjøret er sendt ut.

Flere oppgjør

I år har for første gang flere fått skatteoppgjør mellom juni og oktober.

- Med dette er vi i ferd med å vri behandlingen av saker over til å være mer løpende, vi er ikke i mål, men ser for oss en skatteetat som jobber mer kontinuerlig med skatteoppgjøret. Det er viktig for oss å gi befolkningen en avregning så raskt som mulig, sier skattedirektør Svein R. Kristensen i en pressemelding.

Skatteliste-begrensninger

Skattelistene offentliggjøres fredag 21. oktober. I juni vedtok Stortinget å begrense tilgangen. Mediene vil få utlevert elektroniske skattelister som før, men ansvarlig redaktør har nå måttet underskrive en skriftlig avtale som regulerer bruken av opplysningene.

Les også: Ap-forslag om bankskatt kan gi skattelette

Les flere nyheter her

Personvernpolicy