Test: Lenovo IdeaPad Z370

Denne maskinen er nærmest lydløs

Lenovo IdeaPad Z370 (Hardware.no)
Lenovo IdeaPad Z370 (Hardware.no)

Lenovo har prøvd å lage en lekker og rolig maskin for under 6000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stil trenger ikke koste en formue, sier Lenovo. Z-serien, som vi tidligere har sett på i form av Lenovo IdeaPad Z560, skal bevise nettopp det. Vi syntes Z560 var en god maskin som gav mye for pengene, så når Lenovo annonserte et nytt medlem i familien ble vi selvsagt nysgjerrige.

I dag er det Lenovo IdeaPad Z370 som sitter på testbenken, en 13,3-tommer som skal tilby en god kombinasjon av stil, ytelse og mobilitet til en konkurransedyktig pris.Det som skal skille Z370 fra mengden er spreke farger og et skjermlokk med en helt spesiell 3D-effekt i lakken. Men når det gjelder spesifikasjoner finner vi særdeles lite banebrytende under panseret. Under har vi har listet opp innmaten til de to modellene som foreløpig er tilgjengelig i Norge.

I følge Lenovo sine nettsider virker det som om våre venner på andre siden av Atlanterhavet kan få denne maskinen med mye mer spennende spesifikasjoner.

Andre steder i verden leveres Z370 blant annet med Intel Core i3/5/7 prosessorer, et dedikert Nvidia GeForce 410M skjermkort og opp til 1000 GB med lagringsplass. Men her i Norge har vi hittil kun sett den brune utgaven av maskinen og bare i to relativt likt utrustede utgaver. I dag ser vi på den uten dedikert skjermkort, med 750 GB harddisk og 4 GB RAM.

Les mer fra testen:

I bruk

Programvare og ytelse

Konklusjon

Med en prislapp på 5700 kroner prøver Lenovo med IdeaPad Z370 å appellere til kjøpere som ønsker en liten og stilig maskin som ikke koster skjorta og enda litt til. Ytelsen er ingenting å skrive hjem om, men duger til det meste. Den integrerte grafikken er også akkurat god nok til å ta noen runder i litt eldre spill, men drar ikke de nyeste spillene på markedet.

Det vi liker mest med IdeaPad Z370 er den gjennomførte designen og skjermlokket som skiller seg veldig ut. Konstruksjonskvaliteten er også helt på topp, og tastatur og mus passer helt utmerket for dem som skriver mye. Vi noterer oss også lave temperaturer og en nærmest lydløs PC-opplevelse.

Alt er derimot ikke bare fryd og gammen, for skjermen er et sørgelig kapittel. Her feiler Lenovo på både innsynsvinkler og lysstyrke som til tider gjør bildet vanskelig å tyde riktig. Og selv om Z370 kanskje i utlandet har litt spennende maskinvare og friske farger blir den norske utgaven litt kjedeligere enn bildet som Lenovo maler i sine salgstaler.

Alt i alt oser Lenovo IdeaPad Z370 av kvalitet, men det koster. For 5700 kroner finnes det mange andre maskiner på omtrent samme størrelse som også er pene å se på, og samtidig er kraftigere. Skjermen som ikke er noe å skryte av er det avgjørende punktet som gjør at vi ikke kan anbefale Z370 før den i alle fall synker en tusenlapp i pris.

+ God kvalitet

+ Pen design

+ Behagelig tastatur og pekeplate

+ Lave temperaturer og lite støy

- Lite ytelse for pengene

-Dårlig skjerm

Andre alternativer

Et godt alternativ til Lenovo IdeaPad Z370 er HP Pavilion dm4-2000 som er litt større, men kan by på mer maskin for pengene. Her får du en bedre skjerm, mer spillytelse, og fremdeles et godt tastatur og pen design til omtrent samme pris.

Graver du litt dypere i lommene kan du også ta deg råd til den nylig testede Asus U46SV uten å gjøre et dårlig kjøp. Denne maskinen yter ganske godt, har lang batteritid, og i likhet med IdeaPad Z370 og Pavilion dm4 har den også et godt tastatur og en behagelig pekeplate.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy