Åpen for alle - alltid

Banker i USA og Italia nedgradert

Bank of America, som er USAs største i innskudd, fikk sin status nedgradert mest, fra A2 til Baa1. Foto: Scanpix
Bank of America, som er USAs største i innskudd, fikk sin status nedgradert mest, fra A2 til Baa1. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Banker både i USA og Italia ble onsdag nedgradert av flere av de store kredittvurderingsbyråene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I USA nedgraderte Moody's tre av landets store banker, Bank of America, Wells Fargo og Citigroup, fordi amerikanske myndigheter synes lite villige til å komme dem til unnsetning om de blir ustabile.

Moody's mener myndighetenes vilje til å redde systemisk viktige banker er blitt redusert siden finanskrisen i 2008 og 2009, da staten bidro med hundrevis av milliarder dollar for å hindre at banksystemet kollapset.

Bank of America, som er USAs største i innskudd, fikk sin status nedgradert mest, fra A2 til Baa1. De andre to fikk mindre alvorlige nedgraderinger.

I Italia ble sju banker nedgradert ett hakk av kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's, bare to dager etter at den italienske statens status ble justert nedover. Ytterligere åtte banker ble gitt negative utsikter.

Standard & Poor's mener det er liten evne og vilje i Italias svake regjeringskoalisjon til å svare med tilstrekkelig besluttsomhet på utfordringene som gjeldskrisen i Europa gir.

Statsminister Silvio Berlusconi reagerte med raseri på nedgraderingen av staten. Han mente beslutningen var politisk bestemt. (©NTB)