Hellas lover å framskynde reformer

Hellas må iverksette smertefulle reformer for år redde den greske økonomien (foto: Scanpix).
Hellas må iverksette smertefulle reformer for år redde den greske økonomien (foto: Scanpix).

Hellas lover å framskynde noen av de smertefulle reformene som internasjonale kreditorer krever for å utbetale neste avdrag av redningspakken fra EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en ny to timer lang telefonkonferanse med den såkalte troikaen EU, IMF og Den europeiske sentralbanken ECB tirsdag sa finansminister Evangelos Venizelos at han vil legge fram reformene for regjeringen onsdag.

EU-kommisjonen uttalte at samtalene gikk bra, og at EUs inspektører reiser tilbake til Hellas i begynnelsen av neste uke for å fortsette å gå over budsjettet og tiltakene som er lovet for å redusere underskuddet.

Les: Forhandlingene om kriselån til Hellas trekker ut

EU-inspektørene reiste tidligere denne måneden hjem fra Hellas da det ble klart at Hellas lå betydelig etter i å gjennomføre reformene det var enighet om.

Tilleggsreformene Hellas nå har godtatt, er blant annet videre kutt i pensjoner og statsansattes lønn, nedbemanning tilsvarende 150.000 ansatte og nedleggelse av ulønnsomme statsbedrifter. Dessuten skal skatter, bensinavgifter og eiendomsskatt økes.

Les: Hellas: – Ikke gjør oss til syndebukk

Hellas har akutt behov for at det neste avdraget på 8 milliarder euro av redningspakken blir utbetalt fortest mulig. Hvis ikke, slipper landet opp for penger, og det blir ikke mulig å lønne statsansatte eller utbetale pensjoner.

Om ikke Hellas får pengene nå, kan det ende med statskonkurs i løpet av få uker, med dramatiske følger også for resten av eurosamarbeidet.

Les flere nyheter

Personvernpolicy