Test: Asus U46SV

Asus-test: Mobil og spillsterk mellomvekter

KAN ANBEFALES: Asus-modellen U46SV er et godt kompromiss mellom anvendelighet, mobilitet og spillstyrke.
KAN ANBEFALES: Asus-modellen U46SV er et godt kompromiss mellom anvendelighet, mobilitet og spillstyrke.

Asus kombinerer muskler og portabilitet på sin nye 14-tommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Si hva du vil om Asus, men en ting er sikkert: De nøyer seg ikke med å kun ha et par modeller på markedet. Under Asus-merket finner vi alt fra små EEE-maskiner til kraftige spillbeist, og selvfølgelig en del midt i mellom. Og her finner vi blant annet U46SV.

Ikke at U46SV er noen utpreget folkemodell du hovedsaklig har i huset. Med sin relativt smale linje, store batteri og diskrete stil sikter denne 14-tommeren mer mot folk som trenger en bærbar å ha med seg, som studenter og andre som vil kombinere ytelse med en viss grad av portabilitet.

Ikke utpreget folkemodell

Si hva du vil om Asus, men en ting er sikkert: De nøyer seg ikke med å kun ha et par modeller på markedet. Under Asus-merket finner vi alt fra små EEE-maskiner til kraftige spillbeist, og selvfølgelig en del midt i mellom. Og her finner vi blant annet U46SV.

Ikke at U46SV er noen utpreget folkemodell du hovedsaklig har i huset. Med sin relativt smale linje, store batteri og diskrete stil sikter denne 14-tommeren mer mot folk som trenger en bærbar å ha med seg, som studenter og andre som vil kombinere ytelse med en viss grad av portabilitet.

Konklusjon

Noen vil mene at en 14-tommers bærbar datamaskin gir deg det beste fra to verdener. Maskinen blir stor nok til å kunne jobbes mye med, og får fysisk plass til både grafikk- og prosessorkrefter. Samtidig holdes gjerne vekten på et anstendig nivå, slik at du slipper å grue deg for å ta den med på tur.

Med U46SV har Asus snekret sammen en bærbar som er god på mye. Godt tastatur og pekeplate kombinert med en relativt bra skjerm gjør den god å jobbe med, og utholdenheten på batteridrift er imponerende. Hvis du ikke er arbeidsnarkoman slipper du kanskje å dra med deg laderen på jobb.

Av kontakter har den det meste du trenger, inkludert USB 3.0 og HDMI. Ytelsen er det heller ikke så mye å si på. Intels nye Core i5-prosessor vil gjøre jobben for de aller fleste, og med en grafikkløsning i øvre middelklasse duger denne laptopen like godt på fritiden som til mer seriøse sysler. Det er ikke den ultimate gamingmaskinen, men er et godt kompromiss for deg som vil ha en relativt portabel PC til «alt».

Noen minus

Men for alle sine fine egenskaper har vi også noe å plukke på ved Asus U46SV. De innebygde høyttalerene er ikke bare direkte dårlige, de er også plassert på samme side av maskinen. For noe som helst annet enn systemlyder er altså et hodesett eller eksterne høyttalere påkrevd.

Videre kunne vi ønsket oss et mindre og lettere batteri som ga maskinen en smalere profil når den lå på pulten. Samtidig innser vi at dette ikke bare ville ført til dårligere batteritid – den nokså varme undersiden ville også fått mindre bakkeklaring og lufting. Det beste er nok derfor å la batteriet være som det er, selv om det får U46SV opp til en matchvekt på 2,36 kilogram – ikke akkurat den letteste gutten i klassen.

Anbefales

Men ingenting av det vi har påpekt hindrer normal bruk av maskinen, og alt i alt føler vi at U46SV er et godt kompromiss mellom anvendelighet, mobilitet og spillstyrke. Vi anbefaler den derfor for deg som er ute etter en 14-tommer som også skal duge til tyngre spill.

Les mer fra testen:

I bruk

Ytelse

Pluss

+ Nok ytelse for både arbeid og spill

+ Lite støy ved lav belastning

+ Lang batteritid

+ Godt tastatur og pekeplate

Minus

- Svak og dårlig høyttalerlyd

- Småtung