Nå vil Samsung stoppe iPhone 5

Kampen mellom Samsung og Apple trappes stadig opp (foto: Scanpix).
Kampen mellom Samsung og Apple trappes stadig opp (foto: Scanpix).

– Umulig å lage iPhone uten våre patenter, sier Samsung-sjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patentkrigen mellom Samsung og Apple er i ferd med å nå nye høyder. På verdensbasis verserer det nå minst 23 søksmål mellom de to mobilprodusentene. Nylig ble det kjent at Samsung nå går til motsøksmål mot Apple i Australia – nå flyttes striden også til Samsungs hjemmebane.

– Samsung planlegger å trekke Apple for retten så fort iPhone 5 blir tilgjengelig her. Årsaken er at Apples brudd på Samsungs patentrettigheter innen trådløsteknologi, skal en anonym kilde i Samsungs ledelse ha fortalt koreatimes.co.kr.

Les også: Samsung går til motsøksmål

Kilden fortsetter med å hevde at så lenge Apple putter mobiltelefoni i i-produktene sine så vil de måtte benytte seg av et eller flere Samsung-patenter.

Frontalangrep på Galaxy Tab

Samsung har så langt unngått den verste sabelraslingen. Stemningsskiftet nå kommer etter at Apple har gått til frontalangrep på nettbrettet Galaxy Tab 10.1. Det spøkte lenge for salg av Galaxy Tab 10.1 innenfor hele EU-området, men foreløpig er nettbrettet kun ulovlig i Tyskland.

Under IFA-messen i Berlin måtte Samsung også dekke til sitt nye nettbrett Galaxy Tab 7.7.

Samsung er misfornøyde

Samsung skal være svært misfornøyde med konflikten fordi Apple er en betydelig kunde av selskapet.

– Apple er Samsungs største kunde. HP, Nokia og Sony var Samsungs tidligere storkunder, men Apple er nå den viktigste. Fra vårt perspektiv er vi ikke helt fornøyde med søksmålene, fortalte sjef for digitale medieprodukter i Samsung, Choi Gee-sung.

Apple-innmat fra konkurrentene

Innmaten i Apples i-produkter er i stor grad produsert av selskaper Apple konkurrerer med om ferdige produkter. Samsung er en av verdens største produsenter av fastminne, og en betydelig del av produksjonen finner vei inn i Apples produkter.

I dagens iPhone 4 er også prosessoren hentet fra Samsungs samlebånd, mens skjermene kommer fra en annen konkurrent; LG.

Vi har tatt en titt på nettbrettet Samsung måtte fjerne fra IFA-messen i Berlin: Sniktitt på Samsung Galaxy Tab 7.7

Les også:

Microsoft krever 30 prosent av inntektene

Få banningen tilbake i Spotify

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden