Åpen for alle - alltid

Tok ut 189 mill. til seg selv

Johannes Lunde er nå siktet for grovt underslag og grov utroskap. Foto: Scanpix
Johannes Lunde er nå siktet for grovt underslag og grov utroskap. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksmilliardær Johannes Lunde overførte gjennom en rekke transaksjoner i alt 189 millioner kroner til sine heleide selskaper uten styrets tillatelse, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pengene ble brukt til å innfri overtrukkede kontoer og nedbetale gjeld i Lundes heleide selskaper, ifølge Økokrims siktelse.

– Vår klient kan ikke se grunnlag for å erkjenne noen form for straffskyld ut fra det Økokrim har spurt om så langt, sier advokat John Christian Elden, som er forsvarer for Johannes Lunde.

Grovt underslag

Tirsdag denne uken endevendte 30 politimenn boliger og kontorene til eksmilliardær Johannes Lunde, hans høyre hånd Morten A. Berg og en kvinnelig regnskapssjef. Regnskapssjefen sa til DN igår at hun er uskyldig. Bergs forsvarer, advokat Egil Willumsen, har ikke besvart DNs henvendelser.

Lunde er nå siktet for grovt underslag og grov utroskap. De to andre er siktet for henholdsvis grovt underslag og grov utroskap.

I den ferske siktelsen DN har fått tilgang til, fremgår det at det største underslaget skjedde 2. oktober 2009 da Lunde på vegne av Johs Lunde Eiendom (50 prosent eiet av Johannes Lunde) tok opp lån på 185 millioner kroner i Handelsbanken. Av disse ble 141 millioner kroner brukt til å innfri eldre gjeld Måsen Eiendom (100 prosent eiet av Johannes Lunde) hadde i samme bank.

Elden og Lundes andre forsvarer, advokat Bjørn Kvernberg, avviser at det dreier som om tapping av selskaper.

- Les også:

- Jeg er ikke en knekket mann

Johannes Lunde løslatt

Johannes Lunde pågrepet av Økokrim

Johannes Lundes hus tvangsselges

Johannes Lunde slått personlig konkurs

Johannes Lunde vil ikke skylde på noen