Aksjefall etter Bernanke-tale

- USA kan slite tungt med å komme seg ut av uføret, og et av hovedproblemene er at de som sitter ved makten mangler vilje til å løse de økonomiske problemene, sa Bernanke. Foto: Scanpix
- USA kan slite tungt med å komme seg ut av uføret, og et av hovedproblemene er at de som sitter ved makten mangler vilje til å løse de økonomiske problemene, sa Bernanke. Foto: Scanpix

Politikerne i USA mangler vilje til å løse de økonomiske problemene. Det står i veien for ny vekst, mener USAs sentralbanksjef Ben Bernanke. USA-børsene falt ytterligere etter talen hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en tale i Minnesota torsdag kveld var Fed-sjefen svært krass og la mye av skylden på politikerne:

Sentralbanken har fortsatt valgmuligheter, men Ben Bernanke understreket at det er politikerne som må gå i bresjen for å fremme vekst og skape nye jobber. Det skriver CNNMoney.com . og Marketwatch.com.

USA kan slite tungt med å komme seg ut av uføret, og et av hovedproblemene er at de som sitter ved makten mangler vilje til å løse de økonomiske problemene, sa Bernanke.

Det var lite nytt i talen hans. Ifølge CNNMoney.com hørtes han ut som en «broken record». For Bernanke har sagt det før: I Jackson Hole-talen sin for kort tid siden sa han at Federal Reserve fortsatt har tilgjengelige verktøy som kan brukes til å fremme veksten i amerikansk økonomi. Men han vil ikke ta dem i bruk ennå.

Les også: Bernanke tar ikke i bruk nye verktøy nå

- Vi har en rekke verktøy

Han gjentok de samme setningene i dagens tale, og gjentok at Federal Reserve har en rekke verktøy som kan brukes for å stimulere økonomien. Hvis det blir nødvendig.

Bernanke forsvarte også seg selv mot kritikerne som har hevdet at sentralbankens politikk har ført til at dollaren har svekket seg.

- Feds forsøk på å holde inflasjonen i sjakk og fremme en sterkere gjenopphenting av økonomien hjelper dollaren i det lange løp, sa han til journalister etter talen.

USA-børsene var svakt ned før Bernankes tale, men endte enda rødere etter talen.

Les mer:

Bernanke senket Wall Street

Spetalen får støtte i het nabokrangel

Statoil jakter på nytt kjempefunn

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden