Meny

Brynestad tjener penger igjen

Atle Brynestads gjeldsmareritt ser ut til å nærme seg slutten. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan være gjeldfri innen 24 måneder.

Da finanskrisen rammet, Smart Club raknet og banken kuttet kreditten, var Atle Brynestad (58) ille ute, men nå tjener han penger på sin gjenværende virksomhet, skriver Dagens Næringsliv.

Etter finanskrisen i 2009 satt Brynestad igjen med 400 millioner kroner i gjeld, og et knippe selskaper som ikke tjente penger. Men etter det har Brynestad betalt gjeld i rekordfart.

- Med den styrefarten vi har nå er selskapene gjeldfri innen 24 måneder. Alle de store kreditorene har vi et godt forhold til, men vi har ett søksmål som kommer opp, sier, Brynestad til DN.

Ut- og hjemflagging

Brynestad har blant annet med hell flagget hjem mesteparten av glassproduksjonen til Hadeland. Hadeland Glassverk er 250 år neste år.

– Hadeland Glassverk er noe av det hyggeligste jeg jobber med og det siste jeg selger. Dette er det stedet i landet hvor flest kunstnere samles for å jobbe hver eneste dag, forteller Brynestad til DN.

Brynestad hadde flagget ut deler av glassproduksjonen fra Hadeland i forkant av finanskrisen, og våren 2009 ble halve staben på rundt 130 ble permittert. Billigere produksjon ute tok over mange av de klassiske seriene.

Rekordoverskudd

Men det varte ikke lenge, og det meste av produksjonen ble hentet tilbake.

– Kvaliteten var ikke god nok, samtidig som vi kom til et punkt hvor det ble for dyrt å opprettholde minimumsproduksjonen på Hadeland, forteller Brynestad.

Og aldri har Hadeland Glassverk hatt større overskudd og omsetning enn i 2010. Overskuddet før skatt endte på 30,2 millioner kroner. Hadeland er en av de største turistattraksjonene i Norge med rundt 600.000 besøkende hvert år.

Les også:

Derfor er pc-en din så billig - og treg

Spår rentekutt i mars

- Inntrykket av at boligmarkedet er brennhett, skaper urealistiske forventninger

Danmark er i resesjon

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært