Åpen for alle - alltid

Ikke penger til lønn hos Saab

Saab-føljetongen med betalingsproblemer fortsetter (foto: Scanpix)
Saab-føljetongen med betalingsproblemer fortsetter (foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uken fikk en dyster start for de ansatte ved den svenske bilfabrikken Saab. De ventet på å få utbetalt lønn, men eierne hadde ikke penger til lønningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Normalt skulle lønningene vært utbetalt torsdag og fredag, men det skjedde ikke. Dermed har fagforbundet IF Metall muligheten til å begjære Saab slått konkurs, men metallarbeiderforbundet gir Saab ytterligere sju dagers frist.

– Vi vil vente disse sju døgnene for å se om Saab betaler det vi har krav på, sa IF Metalls jurist Darko Davidovic til nyhetsbyrået TT mandag.

Etter det har forbundet tre uker på seg til å sende inn en konkursbegjæring. Om så skjer, vil den statlige lønnsgarantien tre i kraft. Det er tredje måned på rad at Saab ikke betaler lønningene til riktig tid, og også funksjonærforbundet Unionen forbereder nå nye tiltak på vegne av sine medlemmer.

Saab har hatt store pengeproblemer siden begynnelsen av 2010. Men mens kreditorene murrer, sier flere bilforhandlere i Sverige at de fortsatt vil være lojale mot merket, og at de ikke har planer om å slutte å selge Saab. (©NTB)

Les flere nyheter