Greske storbanker fusjonerer

Bankene Eurobank og Alpha i Hellas skal fusjoneres, har styrene i de to bankene bestemt (foto: Scanpix).
Bankene Eurobank og Alpha i Hellas skal fusjoneres, har styrene i de to bankene bestemt (foto: Scanpix).

Styrene i de to greske storbankene Eurobank og Alpha har som ventet godkjent forslaget om fusjon. Dersom fusjonen gjennomføres, blir den nye banken den største i det sørøstre Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en felles uttalelse sier bankenes ledelse at bankene «utfyller hverandre», og at fusjonen vil gi store samarbeidsfordeler.

– Konsolideringen kommer til å spille en avgjørende rolle for Hellas' økonomiske gjenoppbygging, heter det videre i uttalelsen.

Nyheten ble godt mottatt av den greske finansministeren Evangelos Venizelos.

– Dette initiativet viser at dagens krise kan være en anledning for strukturelle forandringer som styrker både finanssektoren og den reelle økonomien, sier Venizelos.

Eurobank er Hellas' nest største bank, mens Alpha er den tredje største. I forbindelse med fusjonsnyheten vil det også ifølge anonyme kilder bli kunngjort en beslutning om et kapitaltilskudd på 1,75 milliarder euro, blant annet i form av nye aksjer.

Når fusjonen ventelig blir en realitet, vil den nye storbanken bli den største utlånsbanken i det sørøstre Europa med 150 milliarder euro i aktiva. (©NTB)

Personvernpolicy