Meny

Nordea vil kutte 2.000 årsverk

Toppsjef Christian Clausen i Nordea sliper knivene (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nordiske bankgiganten vil redusere arbeidsstokken. Mellom 200 og 300 ansatte rammes i Norge.

Nordea ønsker å redusere antall ansatte med 2.000 i løpet av 2011 og 2012. Effektivitet- og lønnsomhetskrav under nye regelverk for bankene oppgis som bakgrunn.

- Det er aldri enkelt å øke effektiviteten. Men vi skal handle tidlig og fra et solid utgangspunkt. Ved å iverksette tiltak for å øke lønnsomheten på et tidlig tidspunkt, ivaretar vi vår gode rating, konkurransedyktige funding og dermed våre muligheter til å tilby kundene produkter og tjenester til riktig pris. Å vente og se er ikke et alternativ, sier Christian Clausen, konsernsjef i Nordea i en pressemelding.

Reduksjonene ventes omfatte 500 - 650 medarbeidere i henholdsvis Danmark, Finland og Sverige og mellom 200 og 300 medarbeidere i Norge. Nordea har i alt over 34.000 medarbeidere.

- Ambisjonen er at reduksjonen i stor grad skal skje i form av naturlig avgang og frivillige avtaler. Varigheten av de formelle forhandlingene med fagforeningene varierer fra land til land, men samtlige ventes å være sluttført i november, heter det i meldingen.

Nordea har tidligere offentliggjort sine ambisjoner under det nye regelverket når det gjelder kapital, likviditet og kostnader. Vurderingen er at de beste bankene i Europa vil klare å oppnå en avkastning på egenkapitalen på rundt 15 prosent, og det er Nordeas ambisjon å være blant dem.

Nordea vil også gjennomføre andre kostnads- og kapitaleffektiviseringstiltak i løpet av høsten, og estimatene for kostnadsreduksjonene og kostnadene forbundet med omorganiseringene vil foreligge senere, ifølge meldingen.

Les også:

HSBC varsler masseoppsigelser

Et reddende orakel

Krever provisjon av bistand

Høytlønnede kan få pensjonssjokk

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært