Meny

Nordea vil kutte 2.000 årsverk

Toppsjef Christian Clausen i Nordea sliper knivene (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nordiske bankgiganten vil redusere arbeidsstokken. Mellom 200 og 300 ansatte rammes i Norge.

Nordea ønsker å redusere antall ansatte med 2.000 i løpet av 2011 og 2012. Effektivitet- og lønnsomhetskrav under nye regelverk for bankene oppgis som bakgrunn.

- Det er aldri enkelt å øke effektiviteten. Men vi skal handle tidlig og fra et solid utgangspunkt. Ved å iverksette tiltak for å øke lønnsomheten på et tidlig tidspunkt, ivaretar vi vår gode rating, konkurransedyktige funding og dermed våre muligheter til å tilby kundene produkter og tjenester til riktig pris. Å vente og se er ikke et alternativ, sier Christian Clausen, konsernsjef i Nordea i en pressemelding.

Reduksjonene ventes omfatte 500 - 650 medarbeidere i henholdsvis Danmark, Finland og Sverige og mellom 200 og 300 medarbeidere i Norge. Nordea har i alt over 34.000 medarbeidere.

- Ambisjonen er at reduksjonen i stor grad skal skje i form av naturlig avgang og frivillige avtaler. Varigheten av de formelle forhandlingene med fagforeningene varierer fra land til land, men samtlige ventes å være sluttført i november, heter det i meldingen.

Nordea har tidligere offentliggjort sine ambisjoner under det nye regelverket når det gjelder kapital, likviditet og kostnader. Vurderingen er at de beste bankene i Europa vil klare å oppnå en avkastning på egenkapitalen på rundt 15 prosent, og det er Nordeas ambisjon å være blant dem.

Nordea vil også gjennomføre andre kostnads- og kapitaleffektiviseringstiltak i løpet av høsten, og estimatene for kostnadsreduksjonene og kostnadene forbundet med omorganiseringene vil foreligge senere, ifølge meldingen.

Les også:

HSBC varsler masseoppsigelser

Et reddende orakel

Krever provisjon av bistand

Høytlønnede kan få pensjonssjokk

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært