Meny

Bedragerisiktet investor fengsles

Christian Fredrik Farnes erkjenner ikke straffeskyld sier advoktane hans (foto: Facebook)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle investoren som er siktet for millionsvindel, gikk torsdag med på to ukers varetektsfengsling.

Mannens advokat, Christian C. Flemmen Johansen, sier til NA24 at hans klient ikke erkjenner straffskyld, men at han har gått med på 14 dagers varetekt for å gi politiet anledning til å etterforske saken.

26-åringen ble pågrepet tirsdag. Politiet mener han har handlet aksjer for store summer uten egenkapital.

– Vi har grunn til å tro at det er foretatt transaksjoner også i andre land, sier politiadvokat Christian Stenberg i Oslo politidistrikt til Finansavisen.

Tapene kan beløpe seg til flere hundre millioner kroner etter at 26-åringen, ifølge Finansavisen, benyttet flere titalls utenlandske meglerhus til å handle for milliarder av kroner på kreditt innvilget på grunnlag av falske regnskaper.

Nederlandske Amstel Securities mener de har tapt 30 millioner kroner. Blant flere skal også DnB NOR Markets og Argo Securities, nå Sparebank 1 Markets, ha tapt store penger.

Finansavisen skrev torsdag at kilder forteller at 26-åringen blant annet kjøpte høyt belånte oljederivater for 1 milliard kroner. Oljegamblingen skal ha vært ledd i en plan om å gjøre ham styrtrik.

26-åringen sa til Finansavisen i helgen at historien om store aksjetap, uoppgjorte krav og forfalskede regnskaper ikke har rot i virkeligheten.

At han skulle ha forfalsket regnskaper, karakteriserte han som «bare tull».

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært