Saken vokser mot svindelmistenkt aksjehandler

Arnes skal ha kjøpt oljederivater for 1 milliard kroner. Oljedrivater handles bl.a. på New York Mercantile Exchange (NYMEX) Foto: Scanpix
Arnes skal ha kjøpt oljederivater for 1 milliard kroner. Oljedrivater handles bl.a. på New York Mercantile Exchange (NYMEX) Foto: Scanpix

Har handlet for milliarder av kroner, med flere titall meglerhus verden over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen mot 26-åringen Christian Fredrik Aarnes ble tirsdag utvidet til ikke bare å gjelde dokumentforfalskning, men også grovt bedrageri mot det nederlandske meglerhuset Amstel Securities, skriver Finansavisen.

– Vi har grunn til å tro at det er foretatt transaksjoner også i andre land, sier politiadvokat Christian Stenberg i Oslo politidistrikt til avisa.

Les: Svindelmistenkt aksjehandler handlet aksjer for 100 millioner

Torsdag blir 26-åringen framstilt for varetektsfengsling.

Ifølge Finansavisen har 26-åringen brukt flere titalls utenlandske meglerhus og handlet for milliarder av kroner på kreditt basert på forfalskede regnskaper. Amstel Securities mener de har tapt 30 millioner kroner på det Finansavisen omtaler som 26-åringens herjinger. Tapene kan imidlertid beløpe seg til flere hundre millioner kroner.

Finansavisen skriver torsdag at kilder forteller at 26-åringen blant annet kjøpte høyt belånte oljederivater for 1 milliard kroner. Oljegamblingen skal ha vært ledd i en plan om å gjøre ham styrtrik.

26-åringen sa til Finansavisen i helgen at historien om store aksjetap, uoppgjorte krav og forfalskede regnskaper ikke har rot i virkeligheten.

At han skulle ha forfalsket regnskaper, karakteriserte han som «bare tull». (©NTB)

Personvernpolicy