Meny

Klondykestemning i pelsdyrnæringen

Illustrasjonsbilde fra pelsdyrfarm. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisøkningen på skinn vil gi den omstridte og hardt pressede norske pelsdyrnæringen 500 millioner kroner i eksportinntekter i år.

Mediestormen rundt næringen og truslene om å legge den ned etter at pelsdyrmotstanderne i fjor la fram en rekke bilder av skadde pelsdyr, har ikke hindret vekst. Isteden velger mange bønder å utvide virksomhetene, skriver Nationen.

– Mange pelsdyrbønder utvider driften, og i distriktene har det kommet mange nye oppdrettere i år, sier leder Bertran Trane Skadsem i Norges Pelsdyralslag.

Pelsdyrnæringen er ifølge Nationen trolig den raskest voksende næringsgrenen i landet. Bare på drøyt to år er prisene på minkskinn doblet, betalingen for skinn fra blårev er nær tredoblet.

Selv om både Arbeiderpartiet og SV vil avvikle pelsdyrnæringen, lovet Sp-statsråd Ola Borten Moe i avisen Opp før helgen å frede den. Landbruksmeldingen der næringens videre skjebne blir avgjort, legges fram i høst.

Skadsem sier han ser lyst på framtiden for næringen. Han er glad for at det ble innført nye og strengere forskrifter. Pelsdyrbøndene har dessuten iverksatt et selvpålagt sertifiseringssystem.

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært