Småsparer møter DnB Nor i retten igjen

BLIR STØTTET: Ivar Petter Røeggen får økonomisk støtte fra Forbrukerrådet til å føre saken, og det er advokat John Christian Elden (til høyre) som fører saken for småspareren. Foto: Scanpix
BLIR STØTTET: Ivar Petter Røeggen får økonomisk støtte fra Forbrukerrådet til å føre saken, og det er advokat John Christian Elden (til høyre) som fører saken for småspareren. Foto: Scanpix

Ivar Petter Røeggen tapte 230.000 kroner etter kjøp av såkalte garanterte spareprodukter. I morgen møter han storbanken i lagmannsretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ivar Petter Røegge, som tapte 230.000 kroner på sin investering i sammensatte spareprodukter fra DnB Nor, vant frem med sin sak i tingretten i fjor.

Røeggen vant frem på alle punkter i tingretten, og DnB Nor ble dømt til å betale tilbake de 230.000 pluss renter. Retten slo fast at spareproduktene ikke holdt mål.

Men DnB Nor anket saken, og i morgen møter småspareren nok en gang banken i retten - denne i gang i Borgarting lagmannsrett.

Forbrukerrådet i ryggen

Da saken gikk i tingretten, hadde Røeggen en solid støttespiller i form av Forbrukerrådet. Og forbrukermyndighetene har valgt å støtte Røeggen også i denne rettsrunden.

- Som forbrukernes – og dermed også bankkundenes - interesseorganisasjon føler vi et særlig ansvar for å bidra til å få en løsning i saker der store summer står på spill – og for svært mange forbrukere. På det meste var over 150.000 kunder inne i et strukturert produkt, uttaler Forbrukerrådets direktør Randi Flesland.

Les også: Flere tusen kan bli berørt av Røeggen-saken

Det er med andre ord mange bankkunder som vil kunne nyte godt av nok en seier for Røeggen mot storbanken DnB Nor.

Eksperter vitner for Røeggen

Det er kjendisadvokaten John Christian Elden som fører saken for Ivar Petter Røeggen og Forbrukerrådet også i denne runden.

Flere økonomieksperter kommer til å vitne til støtte for Røeggen i lagmannsretten, blant annet professor Thore Johnsen ved Norges Handelshøyskole (NHH), professor Petter Bjerksund ved NHH og redaksjonssjef Geir Ormseth i bladet Dine Penger.

Sistnevnte blad har anslått at norske bankkunder kan ha tapt så mye som 14 milliarder kroner på forskjellige typer sammensatte spareprodukter.

Bakgrunn:

DnB NOR ga i 2000 Ivar Petter Røeggen et fast-rentelån over seks år med over åtte prosent rente, for å kjøpe to ulike sammensatte spare-produkter.

Røeggen investerte hele 500.000 kroner – og tapte 230.000 kroner.

Bankklagenemnda konkluderte på nyåret 2009 med at produktene ikke skulle vært solgt. DnB NOR forsøkte i flere runder å få saken avvist i nemnda – og uttalelsen valgte de å avvise. Da saken var oppe i tingretten i fjor, ble banken ble dømt til å betale tilbake 230.000 kroner, pluss renter.

Kilde: Forbrukerrådet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden