Meny

Borten Moe freder pelsdyrnæringen

I både Ap og SV er reaksjonene sterke på Borten Moes løfte til en pelsdyrnæring som lenge har fryktet et forbud. Foto: Scanpix Foto: Berit Roald

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om både Arbeiderpartiet og SV vil avvikle pelsdyrnæringen, lover Sp-statsråd Ola Borten Moe allerede før landbruksmeldingen legges fram i høst, å frede den.

Det er knallharde dragkamper internt i regjeringen om pelsdyrnæringens framtid. Landbruksmeldingen skulle egentlig vært klar før sommeren, men kommer isteden til høsten.

– Jeg tror jeg trygt kan love at meldingen ikke blir noen avviklingsmelding for pelsdyrhold i Norge, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe til lokalavisa Opp i Oppdal.

I både Ap og SV er reaksjonene sterke på Borten Moes løfte til en pelsdyrnæring som lenge har fryktet et forbud.

– Man bør ta innover seg at vi er en regjering bestående av tre ulike partier. Ingen kan frede noe som helst før landbruksmeldingen kommer, sier Terje Aasland (Ap) fra næringskomiteen på Stortinget til Dagsavisen.

– Det er helt greit at han har et slikt ønske, men jeg synes det er litt spesielt og lite gunstig at han uttaler seg om enkeltsaker i en melding som ennå ikke er lagt fram, sier SVs næringspolitiske talsmann Alf Holmelid.

Les flere nyheter her

Populært