Meny

Få Norges laveste ringepriser

Hvilket mobilabonnement som er billigst, avhenger av bruksmønsteret ditt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svar på fire spørsmål, og vi forteller deg hvilket mobilabonnement du skal ha.

Mobilbruk behøver ikke koste all verdens, og det gjør det heller ikke hvis du velger riktig type abonnement. Vi bruker mobilen forskjellig; Noen ringer masse, noen sender flest meldinger, andre bruker store mengder datatrafikk, mens andre igjen kanskje bruker veldig lite av alt.

Det som er avgjørende for å få en så lav mobilregning som mulig er å velge et mobilabonnement som passer ditt ringemønster.

Billigst i Norge

Konkurransen på det norske markedet er relativt tøff, og flere operatører kriger om å være billigst. Sannheten er at det er flere operatører som ligger veldig likt i pris, og at individuelle vurderinger må til for å skille hveten fra klinten.

Som et alternativ til Post- og teletilsynets Telepriser, har vi utviklet gratistjenesten Ringepriser. Denne priskalkulatoren tar hensyn til datapakker og andre tilleggstjenester som operatørene tilbyr - i tillegg til standard ringepriser som pris per minutt/SMS/MMS/MB. Dermed får du en fullstendig oversikt over ringeprisene i Norge.

Ved å plotte inn ditt forbruk vil du få frem de aller rimeligste abonnementsalternativene for deg, men de fire brukerkategoriene vil også gi deg en pekepinn på hvilke som er billigst. For å gjøre det enkelt kan du finne frem din forrige mobilregning og kopiere tallene.

I Ringepriser finner du fire kategorier med bruksmønstre som representerer «Lavt», «Middels», «Mye» og «Svært Mye bruk». Disse er ment å gi en pekepinn på hvilke abonnement som er billigst, men for et mer nøyaktig resultat bør du plotte inn egne tall. Her følger de abonnementene som kommer best ut i Ringepriser-kategoriene akkurat nå:

Lavt forbruk

Forbruk: 80 ringeminutter (30 samtaler), 40 SMS (ingen MMS eller bruk av mobilt internett) per måned.

Er du en som bruker mobiltelefonen lite bør du ikke få regninger på mer enn en 50-lapp mer måned. Her er abonnementene som er billigst for deg:

1. Plass (delt): Tele2 Sheriff og One Call Mobil Faktura

Månedspris «lavt forbruk»: 18 kroner. 20% høyere forbruk: 21 kroner

Disse to abonnementene er svært like, og de ørsmå nyansene i priser for bruk utover det oppgitte forbruket gjør det urettferdig å vurdere det ene til bedre enn det andre. Med et lavt forbruk betaler du i prinsippet bare oppstartspris på samtalene, ettersom du får 120-130 gratisminutter til rådighet. Både Sheriff og Mobil Faktura har for eksempel 99 øre per megabyte, dersom mobilsurfing er noe du ville lagt til forbruksmønsteret. Tele2 Sheriff inkluderer for øvrig 10 flere gratisminutter i sin pakke, mens One Call har en lavere pris per minutt ved overforbruk.

3. plass: Ludo Rød X-small

Månedspris «lavt forbruk»: 29 kroner. 20% høyere forbruk: 29 kroner

Takket være den såkalte «minimumsfaktureringen» på Ludo Rød X-small får du en nesten dobbelt så høy regning ved et lavt forbruk, sammenlignet med de to førstnevnte. Likevel er Ludo Rød X-small noen kroner billigere per måned enn fjerdeplasserte Talkmore Link.

Les også: « Kroner 0,-» betyr ikke gratis

Lenger ned på lista finner vi abonnementer som med samme forbruk vil koste 50, 60, 70, 80 eller 90 kroner. Telenor Prat og NetCom FlexiTalk vil til sammenligning koste henholdsvis 76 og 99 kroner med samme forbruksmønster.

Sjekk hele lista for Lavt forbruk i Ringepriser

Middels forbruk

Forbruk: 160 ringeminutter (60 samtaler) 100 SMS, 4 MMS, 10 MB datatrafikk (fordelt på 10 dager)

Inn blant de mest kjente operatørene har lille Telipol sneket seg inn på første- og andreplass, med to abonnementer som gir deg en passelig mengde ringeminutter og SMS til å dekke et middels forbruk.

1. plass: Telipol Mobil Mini

Månedspris «middels forbruk»: 69 kroner. 20% høyere forbruk: 105 kroner

For at Telipol Mobil Mini skal være så bra som det fremstår, bør du treffe godt med forbruksmønsteret på ca. 100 ringeminutter og 100 SMS og 5 MB data. Bruker du mer enn dette venter 89 øre i oppstartspris og 5 kroner per megabyte, og da blir det ganske kjapt billigere med noe annet. Likevel er Telipol Mobil Mini billigst til sitt forbruk i kategorien Middels.

2. plass: Telipol Mobil Medium

Månedspris «middels forbruk»: 74 kroner. 20% høyere forbruk: 98 kroner

Her får du litt større slingringsmonn hvis du skulle bruke mer enn de inkluderte 150 ringeminuttene, 150 SMS-ene, 5 MMS-ene og de 10 megabytene med data. Oppstartsprisen er nemlig på hakket mer akseptable 69 øre og MB-prisen er jekket ned til 2,50 kroner ved overforbruk. Dette er fortsatt for høyt i forhold til alternativene du har hvis du bruker mer, men holder du deg innenfor det som er inkludert kommer du veldig godt ut av det med Telipol Mobil Medium.

3. plass (delt): Ludo Rød X-small og Tele2 Sheriff

Månedspris «middels forbruk»: 78 kroner20% høyere forbruk: 121 kroner

Det er små prisforskjeller mellom Telipols abonnementer og de to som havner på delt tredjeplass i kategorien Middels forbruk i Ringepriser. One Call Mobil Faktura, som havner marginalt på fjerdeplass har nesten identiske priser. Hvis du tror du vil bruke mye mer enn de inkluderte minuttene, SMS-ene eller megabytene per måned, vil du komme bedre ut ved å velge Ludo Rød X-small eller Tele2 Sheriff, men da grenser du mot et høyt forbruk der det finnes langt bedre alternativer.

Sjekk hele lista for Middels forbruk i Ringepriser

Høyt forbruk (Mye)

Forbruk: 460 ringeminutter (150 samtaler), 300 SMS, 10 MMS, 100 MB datatrafikk (fordelt på 20 dager)

De aller fleste aktive smartmobilbrukere havner i kategorien "Mye" i Ringepriser. Heldigvis er dette en attraktiv og prioritert målgruppe for operatørene, så hvis du hører hjemme her og velger ett av de rimelige abonnementene kommer du ganske godt ut av det.

1. plass (delt):

One Call Folkepakka, Tele2 Fastpris Small , Chess On Time , Talkmore Alt-i-ett , Ludo Rød Medium

Månedspris «mye bruk»: 199 kroner

Hvis vi er skikkelig pirkete kan vi si at One Call Folkepakka et par kroner billigere enn Tele2 Fastpris Small, og disse to er en tikroning billigere enn resten - hvis vi ser på et forbruk som ligger 20 prosent over det som er oppgitt per måned. I realiteten er imidlertid disse fem abonnementene likeverdige, for hensikten med dem alle er at du skal ha en buffer på 500 ringeminutter, 500 SMS, 500 MMS og 500 MB datatrafikk. Da bør valget falle på den av operatørene du liker best.

Neste abonnement på lista fra en annen operatør er Lebara 199, som koster 304 kroner per måned med oppgitt forbruk.Telenor Komplett M og NetCom Fastpris Medium - operatørenes rimeligste abonnement i denne kategorien - koster henholdsvis 347 og 471 kroner per måned. Altså kan du spare godt over 250 kroner per måned ved å bytte fra NetCom Fastpris Medium til et av de fem som topper lista, hvis du har et slikt ringemønster.

Sjekk hele lista for Mye bruk i Ringepriser

Svært høyt forbruk (Veldig mye)

Forbruk: 1600 ringeminutter (300 samtaler), 600 SMS, 25 MMS, 500 MB datatrafikk (fordelt på 30 dager)

Hvis du prater i den ene telefonen din, samtidig som du surfer på den med tvillingkort i - og dette er vanlig for deg - passer du trolig godt inn i kategorien Veldig mye bruk i Ringepriser. Det finnes naturligvis "ekstrembrukere også", som kanskje har dobbelt så stort forbruk som dette, men de teller så få i tallet at de ikke har fått sin egen kategori.

1. plass (delt): One Call XXL og Ludo Rød X-large

Månedspris «veldig mye brukW: 447 kroner. 20% høyere forbruk: 447 kroner

Med One Call XXL og Ludo-kopien Rød X-large får du 2000 ringeminutter, 2000 SMS, 2000 MMS og 2 GB datatrafikk for 447 kroner. Det holder i massevis i forhold til bruksmønsteret vi kaller «Veldig mye», men det finnes heller ingen rimeligere alternativer. For de aller fleste som bruker mobilen svært mye bør valget falle på ett av disse to abonnementene.

3. plass (delt): Tele2 Fastpris Medium , One Call Full Pakke , Ludo Rød large

Månedspris «veldig mye bruk»: 527-532 kroner. 20% høyere månedspris: 656 - 813 kroner

Disse tre abonnementene egner seg langt bedre om du har et litt lavere forbruk enn "Veldig mye", og faktisk bør du treffe svært, svært godt med ringemønsteret for at et av disse skal lønne seg. De utgjør riktignok de beste alternativene til 1. plassen i denne kategorien, men har du et svært høyt forbruk bør du helt klart velge enten One Call XXL eller Ludo Rød X-large.

Med Telenor Komplett L betaler du 565 kroner per måned med et slikt ringemønster, og det holder til en grei 7. plass på lista.

Sjekk hele lista for Veldig mye bruk i Ringepriser

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært