Kina har stor tillit til USAs økonomi

USAs visepresident Jo Biden (til venstre) snakker med Kinas statsminister Wen Jiabao i Beijing fredag. Wen og andre kinesiske ledere understreker at de har full tillit til den amerikanske økonomien, som de mener har vist seg svært motstandsdyktig og som de tror vil få ny og sterk vekst. Kineserne er også overbevist om at USA er i stand til å betjene sin statsgjeld (foto: Scanpix).
USAs visepresident Jo Biden (til venstre) snakker med Kinas statsminister Wen Jiabao i Beijing fredag. Wen og andre kinesiske ledere understreker at de har full tillit til den amerikanske økonomien, som de mener har vist seg svært motstandsdyktig og som de tror vil få ny og sterk vekst. Kineserne er også overbevist om at USA er i stand til å betjene sin statsgjeld (foto: Scanpix).

Kina er overbevist om at USA vil få ny og sterk økonomisk vekst. Den amerikanske økonomien har vist at den er svært robust, sier kinesiske ledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tillitserklæringene kom under den amerikanske visepresidenten Joe Bidens samtaler i Beijing fredag. Den kinesiske statsministeren Wen Jiabao forsikret Biden om at Kina, som er USAs største kreditor, har full tillit til at veksten vil vende tilbake.

Les: Obama tror ikke på ny, økonomisk nedgang

– Det er viktig at du har sendt et svært klart budskap til det kinesiske folk om at USA vil holde ord og oppfylle sine forpliktelser til å betjene sin statsgjeld, sa Wen til Biden. Han la til at han var sikker på at dette vil styrke investorenes tillit til den amerikanske økonomien.

Les: Kina: USA må ta seg sammen

Kinas visepresident Xi Jinping, som mange mener vil bli landets nye toppleder, sluttet seg til koret av stemmer som roste den amerikanske økonomien. – Denne økonomien har vist at den har en sterk evne til å reparere seg selv, framholdt Xi.

Les: USAs kredittverdighet nedgradert

Den kinesiske støtten kan komme godt med for politikerne i Washington, som sliter med økonomisk motgang. Ratingbyrået Standard & Poor's reduserte tidligere denne måneden sin vurdering av USAs kredittverdighet fra toppnivået AAA til AA+. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden