Hurtigruten i pluss med 62 millioner kroner

Hurtigruteskipet Nord-Norge på jubelferd (foto: Scanpix)
Hurtigruteskipet Nord-Norge på jubelferd (foto: Scanpix)

I sin første kvartalsrapport etter sommerens enorme TV-suksess, kan Hurtigruten vise til et resultat før skatt på 62 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvåret sett under ett går derimot i minus med omtrent like mye. For årets seks første måneder er underskuddet før skatt på 64 millioner kroner. I første halvår i fjor hadde selskapet et overskudd på 9 millioner.

Hovedforklaringene til at Hurtigruten leverer et svakere resultatet er flere. 40 millioner kroner er nedskrivninger relatert til bussvirksomheten etter en tapt anbudskonkurranse i Tromsø. Kansellerte seilinger påførte selskapet et tap på hele 30 millioner kroner. Distansetrafikken langs norskekysten førte til lavere inntekter, resultatene på Svalbard er svake og drivstoffprisene økte.

Les: 5,1 milliarder kroner sikrer Hurtigruten

Inntektene fra turistene økte

– Kvartalsresultatet er sterkt påvirket av engangshendelser. Det er behov for å øke den løpende inntjeningen slik at resultatet blir mer robust i forhold til slike forhold. Derfor er det stimulerende at inntektene fra turistsegmentet øker i første halvår, at skipene utnyttes bedre og at selskapet fra 1. januar 2012 går inn på den nye avtalen med staten. Avtalen vil alene gi rundt 300 millioner kroner mer i inntekter hvert år de nærmeste årene, sier administrerende direktør Olav Fjell.

Les også: Fortsatt daglige avganger med Hurtigruten

Den direktesendte overføringen av Hurtigrutens reise fra Bergen til Kirkenes var en enorm suksess.

– Fantastisk respons etter TV-programmet «Hurtigruten minutt for minutt,» heter det i kvartalsrapporten.

Resultat Hurtigruten

Tall i millioner kroner2. kv. 20112. kv. 2010
Driftsinntekter/omsetning11371173
Driftsresultat110175
Resultat før skatt62142

Personvernpolicy