Åpen for alle - alltid

Spar tusenvis på de ti beste smarttelefonene

Du kan spare mye på å gjøre en enkel prissjekk når du skal kjøpe mobiltelefon (foto: amobil).
Du kan spare mye på å gjøre en enkel prissjekk når du skal kjøpe mobiltelefon (foto: amobil).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du bruke pengene dine på en telefon fra Samsung, HTC eller kanskje Sony Ericsson?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har tatt utgangspunkt i mobiltestene våre , og sett på de ti øverste mobilene som har fått terningkast 6, og fant ved hjelp av Prisguide.no den beste prisen på mobilene i 70 forskjellige nettbutikker.

Vi valgte kun nettbutikker som har produktene inne på lager. På denne måten finner du ikke bare den beste mobilen, men også den beste prisen, slik at du fortsatt har råd til studiebøker og annet dilldall.

# 10: ZTE Blade

Høyeste pris: 1649 kronerLaveste pris: 1290 kroner

Du sparer: 359 kroner

Først på listen vår finner vi den billigste terningkast seks-mobilen, nemlig ZTE Blade. Selv om prisen er lav har Blade mye godt på innsiden. Den har en 3,5-tommers TFT-skjerm med en oppløsning på 480 x 800 piksler, en 600 MHz-prosessor fra Qualcom og 512 MB arbeidsminne. Med tanke på prisen er dette imponerende spesifikasjoner, og et svært godt alternativ hvis du er ute etter en billig inngang til Android-verdenen. ZTE Blade kjører nemlig Android Froyo (2.2), og selv om det ikke er den raskeste opplevelsen av operativsystemet på mobilen, synes vi aldri at det var et problem, da vi testet ZTE Blade.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du ute etter en svært billig Android-mobil er dette altså noe for deg. Prisene har sunket enda lavere etter at den ble lansert, og er i skrivende stund helt nede i 1290 kroner hos MPX. Den dyreste nettbutikken ligger ikke så altfor langt bak, med en pris på 1649 kroner. Selv om telefonen i utgangspunktet er billig, så er det greit å spare hver eneste krone du kan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finn best pris på ZTE Blade

# 9: LG Optimus 2X

Høyeste pris: 3814 kronerLaveste pris:3389 kroner

Du sparer: 425 kroner

Vi tar et steg videre, og på niende plass finner vi LG Optimus 2X, som er enda en sekser-mobil fra 2010. Optimus 2X var den raskeste av sitt slag da den ble lansert. Mobilen har nemlig en tokjernet prosessor på 1 GHz, som var litt av en bragd for ett år siden. Skjermen har en fire-tommers TFT-skjerm med en oppløsning på 480 x 800 piksler og et arbeidsminne på 512 MB. Mobilen er tilgjengelig med 8 GB lagringsplass, som kan utvides til hele 40 GB med et minnekort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om prisen var ganske høy da den ble lansert, har prisen sunket godt i løpet av det siste året. Nå finner vi mobilen på prisguiden vår til 3389 kroner fra flere forhandlere. Sammenliknet med den dyreste butikken har du 500 kroner å spare ved å velge riktig nettbutikk.

Finn best pris på LG Optimus 2X

Les vår test av LG Optimus 2X

# 8: Huawei Titan U8800

Høyeste pris: 2412 kronerLaveste pris: 1949 kroner

Du sparer: 463 kroner

Nestemann i rekka er Huawei Titan U8800. Som vi skriver i testen vår av Huawei Titan U8800 er dette mobilen for deg som er ute etter mye maskinvare til en lav pris. Prosessoren, skjermen og kameraet er kanskje ikke helt oppe i toppen, men du får likevel mye for pengene dine hvis du investerer i en Huawei Titan U8800.

Huawei U8800 har en 800 MHz Scorpion-prosessor fra Qualcom, et kamera med 5 megapiksler oppløsning, en skjerm på 3,8 tommer med en oppløsning på 480 x 800 og Android 2.2 installert. Ikke noe av dette er det beste eller raskeste du finner på markedet, men igjen - du får kjøpt Titan U8800 for en svært hyggelig pris.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobilen går nemlig for under 2000 kroner, 1949 kroner, hos MPX, Elkjøp og Lefdal, omtrent 500 kroner billigere enn i den dyreste nettbutikken.

Finn best pris på Huawei Titan U8800

# 7: LG P500 Optimus One

Høyeste pris: 1899 kronerLaveste pris: 1289 kroner

Du sparer: 610 kroner

På syvende plass har vi LG P500 Optimus One. Da den kom på markedet var den en billig smartmobil med overraskende gode egenskaper. Den var rask, hadde god skjerm for prisen, og hadde nyeste versjon av Android installert da vi testet den. Nå, lang tid senere, er den fortsatt å finne på topp-listen vår, og prisen på den lille kjempen fra LG har bare sunket siden.

Skjermen på P500 Optimus One er ikke den største, med 3,2 tommer og en oppløsning på 320 x 480 piksler. Da vi testet P500 Optimus One syntes vi imidlertid at skjermen var svært god og lyssterk. Mobilen har en prosessor på 600 MHz, og 419 MB minne. Den har ikke så mye intern lagringsplass, men har støtte for 32 GB lagringsplass via minnekort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da mobilen først ble lansert lå prisen på snaut 2000 kroner. Nå har prisen sunket til 1289 kroner hos NetOnNet, omtrent 600 kroner billigere enn det Deal.no selger den for.

Finn best pris på LG P500 Optimus One

# 6: Sony Ericsson Xperia Arc

Høyeste pris: 4499 kronerLaveste pris: 3849 kroner

Du sparer: 650 kroner

Sistemann før øverste halvdel starter, er Sony Ericsson Xperia Arc. Da den først ble sluppet på markedet ble vi svært imponerte over den tynne kroppen og den store, fine skjermen til mobilen. Med sin LED-belyste LCD-skjerm på 4,2 tommer og en oppløsning på 480 x 854 piksler leverer den et svært godt bilde, og innmaten ga oss en snerten og responsiv opplevelse av brukergrensesnittet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I mobilen sitter nemlig en 1 GHz Scorpion-prosessor hjulpet av en Adreno 205 grafikkmotor i et Qualcomm MSM8522 Snapdragon-brikkesett. I motsetning til noen av motstanderne har mobilen bare 512 MB arbeidsminne, men mobilen oppleves ikke noe tregere av den grunn. I tillegg har mobilen et av de beste mobilkameraene på markedet. Den har en oppløsning på 8 megapiksler, og da vi testet Sony Xperia Arc syntes vi det var bra at Sony Ericsson heller hadde satset på god lysfølsomhet fremfor høyere oppløsning på bildene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om mobilen er relativt ny, er prisene langt i fra samkjørte. Billigst ut kommer NetOnNet, som selger mobilen til 3849 kroner. Her kan du spare 650 kroner i forhold til det dyreste alternativet på Prisguiden, som ligger på 4499 kroner. Vær derfor alltid sikker ved å sjekke Prisguide.no hvis du vil finne billigst pris på produktet du er ute etter.

Finn best pris på Sony Ericsson Xperia Arc

# 5: HTC Sensation

Høyeste pris: 5111 kronerLaveste pris: 4390 kroner

Du sparer: 721 kroner

Første mobil til å komme over midtstreken er HTC Sensation. Da den først kom ut ble den hyllet som en av de beste mobilene på markedet, om ikke den beste. Den kan skilte med en stor Super LCD-skjerm på 4,3 tommer og en oppløsning på 540 x 960 piksler. Prosessoren er en 2-kjernet Snapdragon-prosessor fra Qualcom, og den har 768 MB minne. I tillegg har den det meste annet av tilleggsfunksjoner du kan tenkte deg, blant annet et 8 megapiksel-kamera.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I vår test av HTC Sensation konkluderte vi med at mobilen var en av de «desidert heftigste mobiltelefonene som finnes», og trakk fram både spesifikasjonene, brukervennligheten og utseendet som positive trekk.

HTC Sensation er fortsatt ikke en billig mobil, men du får mye for pengene likevel. Elkjøp og Lefdal selger mobilen for 4390 kroner, omtrent 700 kroner billigere enn de dyreste nettbutikkene.

Finn best pris på HTC Sensation

# 4: Sony Ericsson Xperia Neo

Høyeste pris: 3499 kronerLaveste pris: 2799 kroner

Du sparer: 700 kroner

På fjerdeplass finner vi Sony Ericsson Xperia Neo, som ble sluppet i april i år. Mobilen byr på mye av det samme som storebroren Arc, men til en lavere pris. Xperia Neo har et strålende kamera på hele 8 megapiksler, en 3,7-tommers TFT-skjerm, og en 1 GHz Scorpion-prosessor hjulpet av en Adreno 205 grafikkmotor i et Qualcomm MSM8522 Snapdragon-brikkesett. Kombinér dette med Android 2.3 og du har en svært rask mobil å rutte med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisguide.no ser vi at mobilen går for 2799 kroner hos NetOnNet, eller helt opp til 3499 hos Teknikmagasinet. Mye penger å spare, altså.

Finn best pris på Sony Ericsson Xperia Neo

# 3: Samsung Galaxy S II

Høyeste pris: 6056 kronerLaveste pris: 4339 kroner

Du sparer: 1717 kroner

Den første plassplasseringen går til Samsung Galaxy S II, oppfølgeren til flaggskipet Galaxy S. Mobilen har regjert på markedet siden den ble lansert, og har spesifikasjoner få konkurrenter kan måle seg med. Mobilen har en stor Super AMOLED Plus-skjerm på hele 4,3 tommer, en tokjernet 1,2 GHz prosessor og 1 GB arbeidsminne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da den ble lansert skrev vi at den var best på markedet, og nå, flere måneder senere, står den fortsatt som en god kandidat for hva du vil fylle lommen din med.

Vær imidlertid veldig obs på hvor du kjøper mobilen. Prisforskjellen i nettbutikkene varierer enormt, og i skrivende stund kan du spare omtrent 1700 kroner ved å handle hos riktig forhandler. Billigst er MobileStore, hvor mobilen går for 4339 kroner, mens PC Express selger den for hele 6056 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finn best pris på Samsung Galaxy S II

# 2: Sony Ericsson Xperia PLAY

Høyeste pris:4799 kronerLaveste pris: 2999 kroner

Du sparer: 1800 kroner

Sølvmedaljen denne gangen går til Sony Ericsson Xperia PLAY. Som navnet tilsier er det en spill-mobil, og det er den første mobilen som har fått Playstation-logoen på seg. Mobilen har et fullverdig sett med spilltaster, og en 4-tommers TFT-skjerm med en oppløsning på 480 x 854 piksler. Mobilen kommer selvfølgelig med en rekke spill, og gir deg tilgang til en egen spillbutikk for å laste ned flere spill. Den har også siste versjon av Android installert, men Sony Ericsson har lagt til en rekke nyttige funksjoner selv i operativsystemet, noe vi satte pris på da vi testet mobilen.

Xperia PLAY har den samme prosessoren som de nyeste Xperiaene, altså en 1 GHz Qualcomm Scorpion-prosessor i et Qualcomm MSM8255-brikkesett. Den har i tillegg 512 MB arbeidsminne, og 400 MB lagringsplass. Dette er ikke så veldig mye, men mobilen kommer med et minnekort på 8 GB inkludert. Spesifikasjonene er det altså ikke noe i veien med, i tillegg til at du får en svært kapabel spillmaskin med i prisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sony Ericsson Xperia PLAY har krøpet seg under 3000 kr, og selges på NetOnNet for 2999 kroner. Skulle du imidlertid føle for å betale langt mer, kan du gå til Euronics og kjøpe den samme mobilen for 4799 kroner, hele 1800 kroner mer.

Finn best pris på Sony Ericsson Xperia PLAY

# 1: Samsung Galaxy S

Høyeste pris: 5150 kronerLaveste pris: 2490 kroner

Du sparer: 2660 kroner

Og på første plass, telefonen du kan spare desidert mest penger på hos riktig forhandler, er Samsung Galaxy S. Denne mobilen var starten på den svært lukrative Galaxy-serien fra Samsung, og begynnelsen på Samsungs store innflytelse på Android-markedet. Før Galaxy S kom på markedet var Samsung for en grå mus å regne på det store smartmobilmarkedet, men det endret seg fort da mobilen ble lansert.

Mobilen har en Super-AMOLED-skjerm på 4 tommer, en prosessor på 1GHz, og 6 GB lagringsplass med mulighet for utvidelse. Vi anmeldte den da den ble lansert i fjor, og var svært imponert over ytelsen til mobilen. Vi irriterte oss imidlertid over noen mangler i operativsystemet, men disse har blitt luket vekk i nyere versjoner av Android.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er åpenbart en litt svakere mobil enn etterfølgeren Galaxy S II, men den er til gjengjeld også mye billigere. På det billigste er Galaxy S omtrent 1500 kroner billigere enn etterfølgeren. Prisforskjellene mellom de ulike nettbutikkene er veldig store også for denne mobilen, og du kan spare over 2500 kroner hvis du velger rett. Her er det NetOnNet som er billigst med en pris på 2490 kroner, mens Deal.no selger den for over det dobbelte, 5150 kroner.

Finn best pris på Samsung Galaxy S