Meny

– Energiselskapene motarbeider solenergi

Ole Enger er sjef for et REC i trøbbel, men tror ikke selskapet vil avvikle produksjonen i Norge
Ole Enger er sjef for et REC i trøbbel, men tror ikke selskapet vil avvikle produksjonen i Norge

Redde for å miste kontrollen i elmarkedene, mener REC-sjef Ole Enger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Enger
 • Født 1943.
 • Oppvokst på Hokksund.
 • Konsernsjef i REC fra april 2009.
 • Har bl. a. vært konserndirektør for spesialmaterialer i Orkla, og adm. dir. i Sapa og Elkem.
 • Utdannet Cand.scient. ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap, Foretaksøkonom fra Norges Handelshøyskole, og har studert bedriftsledelse ved I.M.E.D.E., Sveits.
 • Ole Enger trener flere ganger i uken på sykkel og i helsestudio.
 • Er helst på ferie i Norge.
 • Har samme postnummer som Kong Harald, 0258.

REC

 • REC er et norsk solenergiselskap med hovedkontor i Sandvika. 3,900 ansatte i tiland.
 • Leverandør av silisium, wafere, solceller og solcellepaneler, og er også involvert i prosjektutvikling av solsystemer.
 • Omsetning i 2010 var NOK 14 milliarder.
 • Største aksjonærer i REC er Orkla (39,7%), Hafslund Venture (8,9%) og Folketrygdfondet (4,5%).
 • REC ble etablert i 1996 under navnet Fornybar Energi AS, og er et resultat av en fusjon i 2000 mellom ScanWafer AS, SolEnergy AS og Fornybar Energi AS.

Det duskregner over hovedkontoret til Renewable Energy Corporation (REC) i Sandvika. Adm. dir. Ole Enger halter på krykker inn i møterommet. Han trener flere ganger i uken og har pådratt seg en kneskade.

Sliter

Selv om REC i fjor omsatte for 14 milliarder kroner, er fremtiden usikker. Wafer-prisene faller raskere enn selskapet klarer å kutte kostnadene ved sine anlegg på Herøya og i Glomfjord. Fem hundre ansatte måtte nylig permitteres.

På fire år har REC-aksjen falt fra 220 kroner til en knapp tier.

Ole Enger snakker imidlertid med stort engasjement om den fornybare energiens eventyrlige vekst. Denne veksten har Enger bestemt seg for å bli med på. Han er nemlig prinsipielt motstander av å stå med hendene i lommene.

– Solcellen ble oppfunnet av Charles Fritts i 1883. Hvorfor har det tatt så lang tid å gjøre solenergi konkurransedyktig med fossile brennstoffer?

– Sånn er det med de fleste oppfinnelser. Det tar tid fra noe observeres som et fenomen i laboratoriet til det kan kommersialiseres. Det har heller ikke vært noe bruk for solenergi før, fordi vi har hatt mer enn nok av fossile brennstoffer.

– Har oljeselskapene hindret utviklingen av solenergi?

– Det er først nå i det siste at oljeselskapene har begynt å se solenergi som en trussel. Men de som føler seg mest truet er energiselskapene. De er opprinnelig statsselskaper med tilnærmet monopolstilling, selv om mange av dem nå er privatisert. Enten det er gass, kull eller kjernekraft, er dette store industribedrifter som har hatt meget dominerende posisjoner med 50-100 prosent av markedet.

– Konkurransedyktig

I dag tar sol markedsandeler så det suser i Europa, mener Enger.

– Det er den grønne bevegelsen i Tyskland som har skapt grunnlaget for sol. De gikk tidlig i gang med subsidiering av sol i Tyskland. Nå har kostnadsnivået kommet så lavt at sol er konkurransedyktig med andre energikilder. Og så har vi CO2-effekten.

– Energiselskapene blir redde for å miste kontrollen i elektrisitetsmarkedene. De liker ikke sol fordi hvem som helst kan etablere sitt eget kraftverk. Hvordan skal energiselskapene forholde seg til at sektoren blir overtatt av noen andre? For energiselskapene er ikke klima det viktigste. Kontrollen over markedet er viktigere. Derfor ser vi tendenser til at energiselskapene motarbeider sol i Europa og USA.

– Verdensrekorden for sollys til elektrisitetskonvertering for masseproduserte solpaneler er 24,2 prosent. Når vil man nå 50 prosent?

– Husk at for bare noen få år siden lå effektiviteten på 14 prosent. I Singapore i dag kjører vi på opp mot 17 prosent, og veien er klar til 20 prosent uten økte kostnader. Det er forbedringen i effektivitet som gjør oss konkurransedyktige.

– Vil REC avvikle sin produksjon av wafere og celler i Norge?

– Nei, jeg tror ikke det. Men det er klart at det er vanskelig å konkurrere med utgangspunkt i Norge. Utviklingen har gått utrolig fort. Inntil for kort tid siden sa alle at Kina er den store forurenseren i verden. Påstanden er ikke riktig. Få land er i dag mer bevisst på fornybar energi og klimaspørsmål enn Kina. Halvparten av alt de bygger er fornybart. Sammen med Taiwan har Kina over 60 prosent av verdens kapasitet for produksjon av solmoduler.

Les mer:

REC stopper produksjonen i Norge midlertidig

Rec permitterer 500

Rec kutter

Den kinesiske regjeringen har skjønt at det er en industriell revolusjon som pågår, mener REC-sjefen.

– Da IT-toget gikk, var ikke kineserne kommet langt nok. Nå har de bestemt seg for å dominere. Det blir ikke lett å konkurrere med kineserne. For det første har de et lavt kostnadsnivå, og for det andre er de rasende gode på produksjon, forskning og utvikling. Alt jeg har snakket om nå har skjedd fra 2006 til i dag. For fem år siden hadde Kina mindre enn ti prosent av solindustrien. Nå har de over 60 prosent. I tillegg har solindustrien vokst med over femti prosent i året, hvert år. Det sier noe om hva Kina er istand til å gjøre.

– Det norske forskningssenteret Solar United er finansiert med 374 millioner statlige kroner i perioden 2009-2017. Hva er dine forventninger til Solar United?

– For RECs vedkommende er forskningen som foregår i tilknytning til våre produksjonsanlegg viktigere. Men det er bra at Norge engasjerer seg innenfor fornybar energi. Grunnen til at Norge har en posisjon i dag skyldes at kunnskapen om silisium har vært rotfestet i NTNU og SINTEF sine miljøer, og i industrien gjennom Elkem. Det har medført at man har fått en flying start. På den annen side vil solmarkedet aldri bli noe stort i Norge. Vi har for få soltimer. Vi har derimot mye vind og vann. Solenergi har jeg klokketro på som energikilde, og som en del av løsningen på verdens energiproblemer. Men ikke i Norge.

– Hvorfor valgte REC å etablere produksjon i USA og Singapore?

– I USA kjøpte vi anlegg der det allerede var startet produksjon av silisium til halvledere. Der har vi dessuten lave kraftkostnader. Når det gjelder Singapore er vi veldig glade for at vi har investert der. Myndighetene i Singapore er meget positive og vil utvikle ny industri. Det er utrolig mange flinke folk å rekruttere. Det har vært en fryd å starte opp i Singapore!

– Hvilke konsekvenser har ulykken i Fukushima fått for solenergibransjen?

– Det er en trist måte å fremme vår egen bransje på. Men selv uten atomkraftulykker vil det gå opp for folk at vi må ta miljøet på alvor. Vi ser tendenser til klimaendringer både her og der. Den oppvoksende slekt forstår dette. For ti år siden var denne debatten mye vanskeligere for da var det bare teori å snakke om vind og solkraft. I dag er det praksis, og til priser som er helt overkommelige.

– Hva er ditt syn på subsidier?

– Det nytter ikke bare å bevilge penger til forskning. Du må få til en kommersiell virksomhet og det har tyskerne forstått. De satte inn kraftige subsidier på flere milliarder euro. Det var fantastisk at de våget dette, på tross av voldsom kritikk. De var overbevist om at med volum vil kostnadene falle.

– USA har flere soltimer og forurenser mer enn tyskerne, men de tok ikke ansvar. Det gjorde Tyskland. Inntil vi er konkurransedyktige på kommersielle vilkår er vi avhengige av subsidier. Solindustrien har utviklet seg raskere enn de mest optimistiske tyskerne håpet på. I Tyskland har man klart å redusere subsidiene per kilowatt time til under halvparten av hva de var for fire år siden.

– Får du mye kjeft at taxisjåfører som har tapt penger på REC-aksjer?

– Nei, jeg får ikke så mye kjeft. Heldigvis er de store aksjonærene våre kunnskapsrike og forstår situasjonen. Vi har fått ekstremt fin behandling av Orkla og våre andre store aksjonærer. De ser at vi driver selskapet bedre enn noen gang, og at vi nå har en ledende kostnadsposisjon på silisium i USA. Vi har lavere cashkostnad i Singapore enn de fleste, inkludert kineserne. Vi har en utfordring i Norge på kostnadsnivå og drift. Trolig blir det krevende i Norge fremover.

– Stein Erik Hagen sa at «solenergi betyr mye større risiko enn å produsere pizza». Er du enig?

– Ja. Norge har naturgitte fordeler som strøm, olje og gass. Når du skal produsere pizza er du ganske beskyttet. Olje og pizza er ikke utsatt for direkte utenlandsk konkurranse. I solenergi derimot, konkurrerer man med Kina og andre land som har dette som satsningsområde nummer én.

– Er det viktig at REC forblir et norsk selskap?

– Nei, det viktigste for oss er at vi har eiere som tror på oss og vil satse fremover. Det er viktigere enn nasjonalitet.

– Hvor mange timer jobber du i uken?

– Det blir umulig å regne ut, fordi jeg ofte jobber selv om jeg ikke er fysisk på jobb. Arbeidsdagen min er variert, og jeg reiser halve tiden. Den andre halvparten er jeg på kontoret, men jeg prøver å være minst mulig der.

– Hva er de viktigste tingene du har lært siden du ble CEO i REC i 2009?

– Den største erfaringen jeg har gjort, er at den europeiske og amerikanske industrien bommet når det gjelder Kina som konkurrent. Hvis vi bare hadde konkurrert med europeere og amerikanere, skulle vi greid oss veldig bra. Kineserne er i en annen liga. Du konkurrerer med en kombinasjon av kinesiske selskaper og den kinesiske stat. Hadde vi skjønt det før, ville vi investert mindre i Norge.

– Har du solcellepanel på hytta?

– Nei, jeg ser ikke sol som det store i Norge. Det er hva vi kan gjøre ute i verden som betyr noe, og sol har et enormt potensial der hvor det er sol. Saken er at sol kan erstatte fossilt brennstoff til det største forbruksområdet av alt, nemlig kjøling. Det fantastiske med sol er at det produserer maksimalt når behovet for kjøling er størst.

– Reiser du helst på ferie til solrike land?

– Nei, jeg reiser såpass mye ellers i året, at når jeg har ferie, er jeg i Norge. Jeg liker å observere fugler og kan se både kråker og havørn på landstedet mitt.

Les også:

Bransjen spår stor vekst for solenergi

Rec-fabrikken i Glomfjord: – Et badekar for ingeniører

PEX-kabler kunne løst Hardanger-striden

Neste uke kommer svaret: Elefantfunnet skal bekreftes

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:18 Republikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall21:33 Bohinen sikret Stabæk-poeng på overtid21:23 Bjørn skutt i Selbu21:16 Boris Johnson: – Trumps utspill er totalt uakseptabelt20:34 Norge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM20:24 EUs utenriksministre vil ikke si at Iran har brutt atomavtalen20:15 Trump ber kritikere forlate USA20:05 Hund jaget bjørn ut av hage: – Holder barna trygge20:04 Jeg skal stå imot de som drar rasismekortet19:40 Tekniske problemer stanset Indias månelanding19:39 Hamas-topp fordømmes for oppfordring til drap på jøder19:35 15-åring knivstukket på Holmlia – gjerningsperson tatt19:35 SAS-pilot tatt med promille18:39 Ytterligere tiltak etter mædi-smitte hos sau18:05 Amerikansk bokselegende påkjørt og drept17:55 Van Aert vant dramatisk Tour de France-etappe17:22 Klart for å koble hjerne og datamaskin?17:19 FN: 822 millioner mennesker sulter på grunn av klimaendringer og konflikter17:17 Delvis måneformørkelse synlig fra tirsdag kveld17:14 Iran rasler med at landet kan trappe opp sitt atomprogram16:59 Konfiskerte kampklart missil fra høyreekstremister i Italia16:12 Her reddes de fra «verdens mest håpløse sted»16:11 Ukraina vil tvangskastrere pedofile15:55 Trump vil fjerne adgang til asyl for mellomamerikanere på grensa til Mexico15:52 Gay Pride i dyreriket15:46 15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr15:45 Bygning ved Nord universitet ble evakuert etter giftig lekkasje15:20 Mann tiltalt for bankbedragerier for over 100 millioner kroner15:12 MC-fører døde i trafikkulykke i Vest-Agder15:02 Stine Hovland klar for AC Milan14:48 Dansk fotballspiller meldte overgang – utsatt for brannstiftelse14:42 Bollestad om AAP: – Noe må vi ofre14:31 Krekars advokat fyrer løs mot Italia etter terrordom14:22 Havarikommisjonen bekrefter at del av en vinge brakk av i flystyrten i Umeå14:16 Påtroppende leder for EU-kommisjonen gir mange løfter14:13 Populært blant ungdommer å ha fiske som sommerjobb14:02 Trump høster massiv kritikk for utfall mot kongresskvinner13:43 Historisk mange billettsøknader til fotball-EM13:28 Sander Berge takket nei til Premier League-klubb13:24 Inflasjonen når 175 prosent i Zimbabwe13:23 Varmt, grått og fuktig vær i vente13:08 Tyrkia markerer treårsdagen for kuppforsøk13:05 Drapsdømt sjubarnsmor bytter forsvarer12:50 Odd-supporter utestenges etter flaskekasting12:46 Sjakkmiljøet starter kronerulling etter nei til millionavtale12:40 Norske bedrifter kan løse medisinmangel med egenproduksjon12:37 Politiet frigir navn på brannmann som døde i utforkjøring i Kvinesdal12:32 Russisk forsker pågrepet for forræderi12:31 Medier: Neymar møtte omsider på PSGs treningsfelt12:19 Casillas blir del av Portos klubbapparat12:17 Filippinene slår alarm om denguefeber12:05 Driftsunderskudd i Systembolaget11:42 Norge med milliongave til FNs skattearbeid11:40 Kina truer med sanksjoner etter amerikansk våpensalg til Taiwan11:32 Ekspert tror Ødegaard kan få mye spilletid: – Både filosofi og liga passer ham godt11:25 Forskere: Vitamin- og kosttilskudd forlenger ikke livet11:07 Granatangrep mot ukrainsk TV-stasjon som viste Oliver Stone-film11:00 CAS skal bestemme hvordan mesterligafinale skal avgjøres etter VAR-kluss10:42 Rogalending ble europamester i brettseiling10:40 To svindelsiktede menn må møte Nav i retten for andre gang10:37 Kvinne døde etter uforsvarlig sykehusdrift i Hammerfest10:33 Haiene i Middelhavet trues av utryddelse10:23 Novak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer10:09 Flere jordbærselgere hadde ikke noe sted å gå på do09:49 Regjeringen vil ta fingeravtrykk av alle som søker oppholdstillatelse09:40 Domstol i Guatemala stanser migrantavtale med USA09:39 Flyktninghjelpen ber giverland øke støtten til nødhjelp09:22 282 pågrepet i Frankrike etter Algerie-seier09:08 Flest bobileiere i distriktene09:06 26 personer alvorlig syke av flåttvirus i fjor08:46 Norske bedrifter betaler heller løsepenger enn å investere i IT-sikkerhet08:44 Barn tjuvlånte bil og la ut på 1.000 km lang kjøretur08:41 Strid om vindkraft mellom Sametinget og kommune08:34 Nationaltheatret togstasjon åpnet igjen etter røykutvikling08:11 Nille har tapt 700 millioner kroner på to år07:51 To dårlige innspill ødela for Hovland07:50 Stadig flere sivile ofre i Dutertes krig mot narkotika07:41 Elleve personer evakuert etter brann i tomannsbolig i Drammen07:31 Pro-kinesisk ordfører blir opposisjonens kandidat på Taiwan07:30 Ruud faller på tennisrankingen07:07 Mann slått og dyttet i vannet i Tønsberg06:41 Supertalentet Fossesholm: – Jeg har alt å lære av de beste06:12 To til sykehus etter bilulykke ved Nordfjord06:10 FNB-topp vil ikke besvare spørsmål om kutt før valget05:54 Irans president rede til samtaler med USA05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:54 Kinesisk økonomi vokser saktere04:36 Demonstrasjon i Moskva04:12 Vegvesenet bruker klimavennlig asfalt for å nå klimamål03:54 Kraftige reaksjoner på Trumps tvitring om kongressrepresentanter03:20 – Dette er et symptom på et hardere arbeidsliv02:31 Kontroll på brann i tråler utenfor Ålesund02:21 Åtte skadd av okser i San Fermin-festivalen01:59 Kallmyr: Plikt å hjelpe en flyktningbåt som går ned01:42 Fortsatt bekymring for flom etter Barry01:24 India stanset oppskyting av rakett i siste øyeblikk00:59 Slagsmål med kniv og hammer i Horten00:43 Arkeologer har funnet seks skip i Bjørvika00:15 Første tilfelle av ebola i storbyen Goma
Siste nytt
22:18VerdenRepublikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall21:33SportBohinen sikret Stabæk-poeng på overtid21:23NorgeBjørn skutt i Selbu21:16VerdenBoris Johnson: – Trumps utspill er totalt uakseptabelt20:34SportNorge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM20:24VerdenEUs utenriksministre vil ikke si at Iran har brutt atomavtalen20:15VerdenTrump ber kritikere forlate USA20:05VerdenHund jaget bjørn ut av hage: – Holder barna trygge20:04NorgeJeg skal stå imot de som drar rasismekortet19:40VerdenTekniske problemer stanset Indias månelanding19:39VerdenHamas-topp fordømmes for oppfordring til drap på jøder19:35Norge15-åring knivstukket på Holmlia – gjerningsperson tatt19:35NorgeSAS-pilot tatt med promille18:39NorgeYtterligere tiltak etter mædi-smitte hos sau18:05SportAmerikansk bokselegende påkjørt og drept17:55SportVan Aert vant dramatisk Tour de France-etappe17:22Helse og livsstilKlart for å koble hjerne og datamaskin?17:19VerdenFN: 822 millioner mennesker sulter på grunn av klimaendringer og konflikter17:17NorgeDelvis måneformørkelse synlig fra tirsdag kveld17:14VerdenIran rasler med at landet kan trappe opp sitt atomprogram16:59VerdenKonfiskerte kampklart missil fra høyreekstremister i Italia16:12VerdenHer reddes de fra «verdens mest håpløse sted»16:11VerdenUkraina vil tvangskastrere pedofile15:55VerdenTrump vil fjerne adgang til asyl for mellomamerikanere på grensa til Mexico15:52VerdenGay Pride i dyreriket15:46Sport15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr15:45NorgeBygning ved Nord universitet ble evakuert etter giftig lekkasje15:20NorgeMann tiltalt for bankbedragerier for over 100 millioner kroner15:12NorgeMC-fører døde i trafikkulykke i Vest-Agder15:02SportStine Hovland klar for AC Milan14:48SportDansk fotballspiller meldte overgang – utsatt for brannstiftelse14:42PolitikkBollestad om AAP: – Noe må vi ofre14:31VerdenKrekars advokat fyrer løs mot Italia etter terrordom14:22VerdenHavarikommisjonen bekrefter at del av en vinge brakk av i flystyrten i Umeå14:16VerdenPåtroppende leder for EU-kommisjonen gir mange løfter14:13NorgePopulært blant ungdommer å ha fiske som sommerjobb14:02VerdenTrump høster massiv kritikk for utfall mot kongresskvinner13:43SportHistorisk mange billettsøknader til fotball-EM13:28SportSander Berge takket nei til Premier League-klubb13:24VerdenInflasjonen når 175 prosent i Zimbabwe13:23NorgeVarmt, grått og fuktig vær i vente13:08VerdenTyrkia markerer treårsdagen for kuppforsøk13:05NorgeDrapsdømt sjubarnsmor bytter forsvarer12:50SportOdd-supporter utestenges etter flaskekasting12:46SportSjakkmiljøet starter kronerulling etter nei til millionavtale12:40NorgeNorske bedrifter kan løse medisinmangel med egenproduksjon12:37NorgePolitiet frigir navn på brannmann som døde i utforkjøring i Kvinesdal12:32VerdenRussisk forsker pågrepet for forræderi12:31SportMedier: Neymar møtte omsider på PSGs treningsfelt12:19SportCasillas blir del av Portos klubbapparat12:17VerdenFilippinene slår alarm om denguefeber12:05VerdenDriftsunderskudd i Systembolaget11:42NorgeNorge med milliongave til FNs skattearbeid11:40VerdenKina truer med sanksjoner etter amerikansk våpensalg til Taiwan11:32SportEkspert tror Ødegaard kan få mye spilletid: – Både filosofi og liga passer ham godt11:25VerdenForskere: Vitamin- og kosttilskudd forlenger ikke livet11:07PolitikkGranatangrep mot ukrainsk TV-stasjon som viste Oliver Stone-film11:00SportCAS skal bestemme hvordan mesterligafinale skal avgjøres etter VAR-kluss10:42SportRogalending ble europamester i brettseiling10:40NorgeTo svindelsiktede menn må møte Nav i retten for andre gang10:37NorgeKvinne døde etter uforsvarlig sykehusdrift i Hammerfest10:33VerdenHaiene i Middelhavet trues av utryddelse10:23SportNovak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer10:09NorgeFlere jordbærselgere hadde ikke noe sted å gå på do09:49NorgeRegjeringen vil ta fingeravtrykk av alle som søker oppholdstillatelse09:40VerdenDomstol i Guatemala stanser migrantavtale med USA09:39NorgeFlyktninghjelpen ber giverland øke støtten til nødhjelp09:22Sport282 pågrepet i Frankrike etter Algerie-seier09:08NorgeFlest bobileiere i distriktene09:06Norge26 personer alvorlig syke av flåttvirus i fjor08:46NorgeNorske bedrifter betaler heller løsepenger enn å investere i IT-sikkerhet08:44VerdenBarn tjuvlånte bil og la ut på 1.000 km lang kjøretur08:41NorgeStrid om vindkraft mellom Sametinget og kommune08:34NorgeNationaltheatret togstasjon åpnet igjen etter røykutvikling08:11NorgeNille har tapt 700 millioner kroner på to år07:51SportTo dårlige innspill ødela for Hovland07:50VerdenStadig flere sivile ofre i Dutertes krig mot narkotika07:41NorgeElleve personer evakuert etter brann i tomannsbolig i Drammen07:31VerdenPro-kinesisk ordfører blir opposisjonens kandidat på Taiwan07:30SportRuud faller på tennisrankingen07:07NorgeMann slått og dyttet i vannet i Tønsberg06:41SportSupertalentet Fossesholm: – Jeg har alt å lære av de beste06:12NorgeTo til sykehus etter bilulykke ved Nordfjord06:10NorgeFNB-topp vil ikke besvare spørsmål om kutt før valget05:54VerdenIrans president rede til samtaler med USA05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:54VerdenKinesisk økonomi vokser saktere04:36VerdenDemonstrasjon i Moskva04:12NorgeVegvesenet bruker klimavennlig asfalt for å nå klimamål03:54VerdenKraftige reaksjoner på Trumps tvitring om kongressrepresentanter03:20Norge– Dette er et symptom på et hardere arbeidsliv02:31NorgeKontroll på brann i tråler utenfor Ålesund02:21VerdenÅtte skadd av okser i San Fermin-festivalen01:59NorgeKallmyr: Plikt å hjelpe en flyktningbåt som går ned01:42VerdenFortsatt bekymring for flom etter Barry01:24VerdenIndia stanset oppskyting av rakett i siste øyeblikk00:59NorgeSlagsmål med kniv og hammer i Horten00:43NorgeArkeologer har funnet seks skip i Bjørvika00:15VerdenFørste tilfelle av ebola i storbyen Goma
Populært