Åpen for alle - alltid

86.000 får skattepenger nå

ELEKTRONISK: 16.000 av dem som får oppgjøret nå er elektroniske brukere, og får dermed ikke oppgjøret på papir. Foto: Scanpix
ELEKTRONISK: 16.000 av dem som får oppgjøret nå er elektroniske brukere, og får dermed ikke oppgjøret på papir. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

August-oppgjøret er klart for drøyt 154.000 lønnsmottakere og pensjonister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag er nok et skatteoppgjør klart fra Skatteetaten. Denne gangen får 154.000 pensjonister og lønnsmottakere sitt skatteoppgjør.

Mange av disse - nærmere bestemt 86.000 - får penger igjen fra skatteetaten, mens 36.000 må betale restskatt.

Les også: Flere må regne med skatt på hytte og bolig

Skattepengene kommer nå

Er du blant de heldige som får igjen på skatten, kan du vente deg skattepenger på konto - eller på utbetalingsblankett - denne eller neste uke.

Dersom oppgjøret endte med restskatt for din del, skal du betale beløp på 1000 kroner eller mer 7. september og 12. oktober.

Av de drøyt 150.000 som får skatteoppgjør i august, er 16.000 registrert som elektroniske brukere hos Skatteetaten. Det vil si at de kun mottar skatteoppgjøret nå får det kun elektronisk. Da får de kun en beskjed på sms eller e-post om at skatteoppgjøret er klart, og må selv sjekke oppgjøret i Altinn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Må forklare seg om Altinn-svikten

Klagemulighet

Dersom du mener at det er noe som ikke stemmer i skatteoppgjøret, er det viktig at du klager. I denne artikkelen finner du mange tips om hvordan du går frem for å klage. På Skatteetaten.no finner du også informasjon om hvordan du klager, og skjemaene du trenger for å klage.

Klagefristen for augustoppgjøret er 28. september.

Nytt med 4 oppgjør

Det er forøvrig nytt av året at det er skatteoppgjør i august. Skatteetaten tar nå skatteoppgjørene fortløpende, noe som betyr at det fra og med i år er fire skatteoppgjør i stedet for to.

Tidligere har det vært skatteoppgjør bare i juni og oktober, men nå er det også oppgjør i august og september. Neste oppgjør er 14. september.

Selvstendig næringsdrivende og deres ektefeller må vente til 19. oktober på sitt oppgjør.

2,8 millioner fikk skatteoppgjøret sitt i juni, og av dem fikk omlag 2,2 millioner penger igjen på skatten.